Asianajaja vaihtoi työnsä Legoihin - upeat taideteokset valavat uskoa unelmiin

22.06.2016 20:15 - Senja Rapila

Tämä mies todistaa, että unelmista voi todella tulla totta ja niillä voi jopa tienata elantonsa.

Nathan Sawaya, 42, aloitti uransa asianajajana Wall Streetillä, Yhdysvalloissa. Mies halusi kuitenkin jatkuvasti tehdä luovempaa työtä ja löysi sitä kautta rakkauden lapsuutensa Lego-kokoelmista.

Hän rakensi massiivisia lego-rakennelmia ja latasi niistä kuvia verkkosivuilleen. Eräänä päivänä verkkosivusto kaatui, koska sillä oli niin paljon käyttäjiä. Se oli se hetki, kun Sawaya jätti Wall Streetin ja päätti tehdä Legoista itselleen ammatin. Nykyään mies tienaa elantonsa pelkästään Legojen avulla.

- En villeimmissä unelmissanikaan ajatellut, että voisin jatkaa tämän tekemistä sen jälkeen kun aloitin, Sawaya kertoi Insiderille.

Taidemuseot eivät ottaneet vakavasti

Sittemmin Sawayan työt ovat kiertäneet ympäri maailman erilaisissa taidemuseoissa näytillä. Aluksi tätä erikoista taidetta ei kuitenkaan otettu tosissaan.

- Yritin tavoitella taidegallerioita, jotka eivät oikein tajunneet sitä, mitä tein. Kun toin idean Legotaiteesta ilmoille, ihmiset kuvittelivat autoja, rekkoja ja pieniä linnoja - niitä asioita, joita he näkivät lelukaupassa. He eivät nähneet sitä taiteena.

Yksi museo kuitenkin tarttui ideaan. Vuonna 2007 Pennsylvanian Lancasterin taidemuseo kysyi Sawayalta, olisiko tämä kiinnostunut soolonäyttelystä.

- Kun sain ensimmäisen näyttelyni, kohtelin sitä kuin viimeistäni. Ajattelin, että se on minun ainoa mahdollisuuteni.

Huterasta kokeilusta tuli kuitenkin jättimäinen menestys, sillä museon kävijämäärän on arveltu olevan noin 35 000 vuodessa ja Sawayan näyttely keräsi 25 000 ihmistä vain kuudessa viikossa.

Voit katsoa enemmän Sawayan upeita taideteoksia hänen Instagram-sivuiltaan, täältä.

Lähde: Insider

Lue myös: Uskoisitko kakuksi? Limsapullon näköiset leivokset hurmaavat Instagramissa

Lue myös: The Walking Dead ja Orange Is the New Black - katso kuvat tv-sarjojen inspiroimista tatuoinneista

Kilpailut

Uusimmat