Nämä olivat 10 sykähdyttävintä YouTube-ilmiötä vuodelta 2014 – katso koko listaus

01.01.2015 18:03 -

Radio Nova listasi joulukuun päätteeksi kymmenen päivän ajan vuoden 2014 kovimpia, sykähdyttävimpiä ja katsotuimpia YouTube-ilmiöitä. Nämä olivat toimituksen valinnat niin Suomesta kuin maailmalta. 

#10: Nainen kävelee 10 tuntia New Yorkissa

Lokakuun lopulla YouTubessa todelliseksi ilmiöksi nousi ”10 Hours of Walking in NYC as a Woman” -video, jota tähän mennessä katsottu lähes 40 miljoonaa kertaa. Videolla 24-vuotias näyttelijä Shoshana B. Roberts kävelee 10 tunnin ajan New Yorkissa, samalla kun koko reissu kuvataan piilokameralla. Roberts sai osakseen kymmenen tunnin aikana yli 100 ehdottelua, ahdistelua tai huutelua. Pelkkiä vislauksia ja silmäniskuja ei laskettu mukaan.

 

#9: Ripaskaa tanssiva Putin

Iron Sky: The Coming Race -tieteiskomedian jatko-osasta joulukuussa julkaistussa videoklipissä esiintyy itse Venäjän presidentti Vladimir Putin. Putinia esittää Kari Ketonen, joka tarjoili esimakua hahmostaan jo marraskuun puolivälissä Putous-ohjelmassa.

 

#8: Katso ylös älyluurista ja ala elää

– Minulla on 422 kaveria, mutta silti tunnen oloni yksinäiseksi. Sosiaalinen media on kaikkea muuta kuin sosiaalinen. Kun avaamme tietokoneen, suljemme ovemme, alkaa Gary Turkin Look Up -video.

 

#7: Suomalaiskatsojille naureskeleva talkshow

Kun Yhdysvaltain suosituimpiin talkshow-isäntiin lukeutuva Jimmy Kimmel jutteli yleisönsä kanssa Jimmy Kimmel Live! -ohjelman kuvauksissa, bongasi hän kaksi kaukaa pohjolasta tullutta miestä.

 

 #6: Jättiläismutantti hämähäkkikoira

Syyskuussa julkaistu Mutant Giant Spider Dog -video on yksi vuoden 2014 katsotuimmista videoista YouTubessa. Tähän mennessä videota on katsottu yli 120 miljoonaa kertaa.

 

#5: Jäävesihaaste

Kesällä yksikään sosiaalista mediaa seuraava ei voinut välttyä kuulemasta jäävesihaasteesta. Haasteeseen osallistuvan tulee kaataa päälleen ämpärillisen kylmää vettä ja haastaa muut tekemään samoin. Haasteen tavoitteena on kasvattaa tietoutta lihasrappeumatauti ALS:tä ja kerätä rahaa sen tutkimiseen. 

#4: Tottelematon kultainennoutaja

Ylen Nuoret mestarit -sarjan Koiramestarit-osiossa nähtiin temppuradasta upeasti selviytyviä yksilöitä. Niin ja kultainennoutaja Soni

 

#3: Ensimmäiset suudelmat

Maalikuussa YouTubessa julkaistun First Kiss -videon esittelytekstissä kerrotaan videon tekijöiden pyytäneen 20 toisilleen tuntematonta ihmistä suutelemaan toistensa kanssa ensimmäistä kertaa.

 

#2: Dokahontas

Vuoden alussa suomalaisen Sara-Marie Forsbergin Smoukahontas-hahmo sai nettikansan polvilleen. ”Kielinaisenakin” tuttu Forsberg puhui siansaksaa, lauloi ja esitteli näyttelijänlahjojaan. Omanlaisiaan lahjoja esitteli myös Suomen suosituimpiin koomikoihin lukeutuva Aku Hirviniemi kesäkuussa julkaistulla videolla. Tuolloin vielä tulevaa Posse-ohjelmaa mainostavalla videoklipillä nähdään Smoukahontasia muistuttava Dokahontas, joka muutaman drinksun jälkeen puhuu sujuvasti vaikka mitä kieltä maailmassa.

 

#1: Smoukahontas

Jokainen sosiaalisessa mediassa tänä vuonna pyörinyt on varmasti törmännyt Sara Maria Forsbergiin. Pietarsaarelainen vuonna 1994 syntynyt Forsberg julkaisi maaliskuussa ”What Languages Sound Like To Foreigners” -videon, jota lukuisat kansainväliset sivustot jakoivat. Tällä hetkellä videota on katsottu yli 13 miljoonaa kertaa.

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat