Hectorilta uusi levy kymmenen vuoden tauon jälkeen

29.10.2014 07:59 -

Hectorin hartaasti odotettu uusi albumi Hauras julkaistaan 31. lokakuuta ja samana viikonloppuna Radio Nova juhlistaa miestä taajuudella.

– Edellisen albumin julkaisusta on kulunut jo kymmenen vuotta. Se on tietysti pirun pitkä aika jopa levyn tekemiseen, mutta hitaasti hyvä tulee. Itse olen ainakin tosi tyytyväinen uuden levyn materiaaleihin, kertoo Hector.

Albumin ensimmäinen single Tavallinen suomalainen mies on tuttu jo monelle suomalaiselle radiosoiton kautta, ja myös uusi single Jos lehmät osais lentää on kuunneltavissa musiikin suoratoistopalvelujen kautta.

iTunes: http://bit.ly/Joslehmätosaislentää_iTunes
Spotify: http://bit.ly/Joslehmätosaislentää_Spotify
YouTube; http://bit.ly/Joslehmätosaislentää_YouTube

Kappale on Hectorin tulkinta David McWilliamsin kappaleesta viiden vuosikymmenen takaa. 

– Alkuperäistä biisiä on versioitu vuosien varrella jonkin verran, mutta mulle sen musiikki toimi alustana satiirille ja jopa ironialle ihmisten sinisilmäisyydestä ja välinpitämättömyydestä tässä räjähdysherkässä maailmassa. Shalom!, kuvailee Hector itse.

Vaikka albumia on saatu odottaa, on Hector nähty lavalla, koko maan kattavalla konserttikiertueella kolmisen vuotta sitten ja Lahden Kaupunginteatterin Kaupunginteatterin Hair-musikaalissa, Vietnam-veteraanina 2012–2013.

Muun muassa Pro Finlandia- ja Reijo Helismaa -palkittu ja useamman Emma-patsaan pokannut Hector alias Heikki Harma julkaisi ensimmäisen albuminsa Nostalgia vuonna 1972. Edellinen Hector-albumi Ei Selityksiä (2004) myi platinaa.

Hector lähtee uuden levynsä julkaisun kunniaksi Hauras-konserttisalikiertueelle, joka käynnistyy Jyväskylästä 29. lokakuuta. Kiertue käsittää 16 areenakonserttia eri puolilla maata päättyen Helsingin Hartwall Areenalle 29. marraskuuta.

Radio Novassa vietetään sunnuntaina 2. marraskuuta Hector-päivää. Lue lisää aiheesta!


(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat