Herkkuja kesään: Yrtti-siikakeitto

10.07.2014 12:31 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Perinteinen suomalainen kalakeitto maistuu kesällä. Yrttien maustama Crea ruokakerma antaa tälle keitolle makua ja täyteläisyyttä.

Näin teet neljä annosta:

3 dl vettä
1 kalaliemikuutio
4 (400 g) perunaa
1-2 (150 g) porkkanaa
pala (n. 10 cm) purjoa
400 g siikafileetä
3/4 tl suolaa
6 dl Valio kevytmaitoa
1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa (Kolme yrttiä)

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalaliemikuutio.

Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat. Lisää kiehuvaan kalaliemeen.
Keitä kannen alla melkein kypsiksi, n. 10 min. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Hienonna ja lisää keittoon. Keitä vielä muutama minuuttia.

Poista siikafileestä mahdolliset ruodot sekä nahka. Leikkaa kuutioiksi. Ripottele fileen pinnalle suola. Lisää keittoon kala, maito ja ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna hautua hetken aikaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

 

Kilpailut

Uusimmat