Herkkuja kesään: Mustikkainen valkosuklaa-limerahkapiiras

07.07.2014 11:12 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Monelle on yllätys, miten hyvin mustikat ja sitrushedelmät sopivat yhteen. Kokeile ja vaikutu valmistamalla Mustikkainen valkosuklaa-limerahkapiiras.

Näin syntyy ihanaa kahvittelutarjottavaa 8-10 annoksen verran:

Pohja:
1 1/4 dl Valio Oivariini® juoksevaa
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa
valkosuklaa-lime
1 muna
1/2 dl sokeria

Aloita piiraan valmistaminen vatkaamalla keskenään Oivariini, sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä taikinapohjalle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää päälle rahkaseos.

Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 min tai kunnes piiras on kypsä.

Tarjoa mustikkainen valkosuklaa-limerahkapiiras täysin jäähtyneenä.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

 

Kilpailut

Uusimmat