Herkkuja kesään: BBQ-lihapullavartaat

01.07.2014 10:31 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Kepakkolihapullat vai grillivarras? Yhdistetäänpä ideat ja valmistetaan lihapullavartaat! Pinta valellaan BBQ-kastikkeella.

Tällä reseptillä syntyy 16 varrasta eli kahdeksan hengen satsi:

1 prk (200 g) Valio Crea® crème fraîchea (Pippuri)
1/2 dl barbeque-kastiketta
1 muna
1 dl korppujauhoja
1/2 tl suolaa
1 iso (150 g) sipuli
700 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

Vartaisiin:
16 kpl puisia grillivarrastikkuja
1 paprika
200 g herkkusieniä
1 1/2 dl barbeque-kastiketta
1/2 dl ruokaöljyä

Dippikastikkeeksi:
1 prk (200 g) Valio Crea® crème fraîchea
(Paahdettu sipuli tai Valkosipuli)

Laita puiset grillivarrastikut likoamaan kylmään veteen.
Yhdistä crème fraîche, barbequekastike, muna, korppujauhot ja suola kulhossa.

Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja jauheliha munaseokseen.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna maustua kylmässä vartti.
Paloittele sillä välin paprika isohkoiksi paloiksi. Puhdista herkkusienet esim. pulllasudilla. Halkaise isot sienet.

Muotoile mureketaikina pulliksi (n. 50 kpl). Pujota lihapullat ja kasvikset vartaisiin.

Nosta vartaat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele lihapullat barbequekastikkeella, kasvisten päälle voit sivellä tai suihkauttaa hieman öljyä, niin ne säilyttävät kauniin värin.

Kypsennä uunin yläosassa grillivastuksen alla n. 10 min. Voit myös kypsentää vartaat grilliparilassa.

Tarjoa lihapullavartaat dippikastikkeen kanssa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat