Riku Niemi Orchestra ja Mikko Leppilampi yhteiselle joulukiertueelle!

22.09.2013 19:15 -

Riku Niemi Orchestran ja Mikko Leppilampi suuntaavat yhteiselle kiertueelle loppuvuodesta. Ensimmäinen joulu –niminen kiertue käynnistyy 27. marraskuuta Jyväskylästä ja päättyy 15. joulukuuta Turkuun.

kiertuepaikat ovat Ähtäri, Hämeenlinna, Forssa, Kuusankoski, Savonlinna, Lahti, Tampere, Helsinki ja Pori. Liput ovat myynnissä lippukaupoissa.

Riku Niemi Orchestra ja Mikko Leppilampi ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin, mutta nyt orkesteri ja solisti päättivät usuttaa voimansa yhteen laajemman kiertueen merkeissä. Kiertueella nähdään lisäksi vierailijoina taiturimaisia naissolisteja, kun Johanna Iivanainen nousee lavalle Lahdessa ja Tampereella ja Annika Eklund Savonlinnassa.

– Olen jouluihminen ja olen haaveillut orkesterin perustamisesta lähtien oman joulukonsertin tekemisestä, Riku Niemi paljastaa. – Mikko on upea esiintyjä ja loistava tyyppi. Tapamme olla ja ajatella sopivat yhteen. Kyse on svengistä sekä menosta ja meiningistä eikä vaan vakavanaamaisesta esiintymisestä. Tosin meidän joulukonserttiimme mahtuu kyllä vakavaakin - mutta tylsää ei, Niemi jatkaa.

Marraskuussa alkava yhteiskiertue on samalla uuden joulutradition avaaminen Riku Niemi Orchestralle, ja luvassa on vastaavia kiertueita myös tulevina jouluina. – Tänä vuonna pääsolistinamme on Leppilampi, mutta olen erityisen ylpeä myös Iivanaisen ja Eklundin saamisesta mukaan, Riku Niemi kertoo.

– RNO:n kanssa esiintyminen on aina kova juttu. Heti ensimmäisen yhteistyömme myötä totesimme Rikun kanssa, että meidän on ihan pakko päästä tekemään jotain mittavampaa yhdessä, toteaa Mikko Leppilampi. – Olemme molemmat valmiita tarttumaan ihan hulluihinkin ideoihin ja heittämään itsemme lavalla likoon sataprosenttisesti. Mutta emme myöskään pelkää herkistyä kauniiden kappaleiden äärellä. Meillä on keskenämme tosi hyvä ymmärrys ja kemia! Elämä on ihan liian lyhyt, jotta tällaiset tilaisuudet kannattaisi jättää käyttämättä. En millään malttaisi odottaa, että pääsen lavalle tämän orkesterin kanssa, Leppilampi sanoo tyytyväisenä.

Kiertueen aikataulu:

27.11 Paviljonki, Jyväskylä

28.11 Ähtäri-halli, Ähtäri

29.11 Verkatehdas, Hämeenlinna

30.11 Urheilutalo Feeniks, Forssa

01.12 Kuusankoskitalo, Kuusankoski

03.12 Savonlinnasali, Savonlinna / Vierailevana solistina Annika Eklund

04.12 Sibeliustalo, Lahti / Vierailevana solistina Johanna Iivanainen

11.12 Tampere-talo, Tampere / Vierailevana solistina Johanna Iivanainen

13.12 Kulttuuritalo, Helsinki

14.12 Promenadikeskus, Pori

15.12 Logomo, Turku

Kilpailut

Uusimmat