Musiikkimaailman historiaa on laitettu monin tavoin uusiksi viime vuosina - lue oudot faktat!

09.07.2013 23:46 -

Musiikki tunkee nykyään monia kanavia pitkin kuulijoiden korviin. Sosiaalinen media on pitänyt huolen, että uusi ilmiö välittyy hetkessä koko maailmalle. Monet ennätykset onkin laitettu kokonaan uusiksi, kiitos musiikin ja sen uusien tekijöiden.

1. Pop-tähti Katy Perry pitää samaa ennätystä, kuin Michael Jackson. Heillä molemmilla on ennätys yhdeltä albumilta listakärkeen nousseiden kappaleiden määrässä (5 kpl). Katy Perry teki ennätyksen albumillaan Teenage Dream (2010), Michael Jackson puolestaan Bad-albumilla (1987).

2. Justin Bieberillä on enemmän vaikutusvaltaa Twitterissä, kuin esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamalla tai rauhan puolesta puhuvalla Dalai Lamalla yhteensä. Teinitähdellä on yli 30 miljoonaa seuraajaa. Obaman vastaava luku on 22 miljoonaa ja Dalai Lamalla 5 miljoonaa.

3. Poppari Ke$han Tik Tok-single on myynyt enemmän, kuin yksikään The Beatles-kappale koskaan.

4. Black Eyed Peasin I Gotta Feeling-megahitti on suosiossa ja myyntimäärissä mitattuna isompi hitti kuin yksikään Elviksen tai Simon & Garfunkelin kappale koskaan.

5. Rihanna on tehtaillut 12 ykköshittiä Yhdysvalloissa parissa vuodessa. Vertailun vuoksi Led Zeppelin, REM tai Depeche Mode eivät ole saaneet yhtään ykköshittiä kyseisessä maassa.

6. Lady Gaga ja Nicki Minaj ovat nousseet lukuisten musiikkilegendojen joukkoon levymyynnillään, ykköshiteillään, videoklikeillään, sekä vuosituloillaan vain muutamassa vuodessa. Esimerkiksi Kylie Minogue, Janet Jackson ja Elton John ovat rakentaneet uriaan vuosikymmeniä.



7. Adele on saavuttanut lähes kaiken mahdollisen, mitä musiikkibisneksessä voi vain ansaita maailmassa. Adele teki kaiken yhdellä menestysalbumilla ja sitä seuranneella Bond-hitillä. Adele on ollut kaksi vuotta peräkkäin maailman parhaiten myyvä artisti (2011 ja 2012). Hän on muun muassa Grammy-, Brit-, Golden Globe- ja Oscar-voittaja. Kaikki tämä tapahtui kahden vuoden sisällä.

8. Fox-televisiokanavan musikaalisarja Glee on julkaissut enemmän singlejä, kuin The Beatles koko uransa aikana yhteensä.

9. Räppäri Flo Ridan Low-single on myynyt yhtä paljon kopioita, kuin The Beatlesien legendaarinen Hey Jude -hitti. Molemmat ovat saavuttaneet yli 8 miljoonan kappaleen myynnin.

10. Celine Dionin neljäs studioalbumi (englanninkielinen) Falling Into You (1996), on myynyt enemmän (32 miljoonaa kappaletta), kuin yksikään Queen-, Nirvana- tai Bruce Springsteen-albumi.

11. Amerikkalainen rock-yhtye Creed on myynyt enemmän albumeja Yhdysvalloissa, kuin kitaristi-legenda Jimi Hendrix koko uransa aikana.

12. Puhelimien soittoäänet kattavat jo noin 10 prosenttia koko maailman musiikkimarkkinoista. Bisneksen arvo vuosittain on noin 3 miljardia. Kiitos tästä musiikkitähdille, joiden kappaleita haluamme kuunnella myös soittoääninä.



13. Musiikkimaailman megapariskunta Jay-Z ja Beyoncé Knowles ovat nousseet maailman parhaiten tienaavaksi muusikkopariskunnaksi. Heidän yhteenlasketut vuositulonsa hätyyttelevät 100 miljoonaa dollaria. Musiikkihistoriasta ei löydy heille haastajaa.

14. Artistien todellinen levymyynti (fyysinen- ja lataaaminen) ei enää riitä listakärkipaikkoihin. Nykyään listaykkönen tulee olla suosittu myös Youtubessa ja Vevossa, sillä niiden klikkausmäärät lasketaan kappaleen listasijoitukseen. Nykytähdet keräävät jopa satojamiljoonia katselukertoja videoilleen.

15. Korealaisräppäri Psy on kerännyt Gangnam Style-megahitillään yli 1,7 miljardia katsojaa kappaleen musiikkivideolle pelkästään Youtubessa. Hän oli historian ensimmäinen henkilö, joka keräsi palvelussa yli miljardi katselukertaa.



(Radio Nova, Wikipedia, Billboard, Youtube, NME, Digital Spy)

Kilpailut

Uusimmat