Suosikkijuontajan perhe uhataan tappaa: "Veri lentää Ruotsiin asti"

28.05.2013 09:51 -

Toimittaja-juontaja Bettina S. sai yllättävän sähköpostin maanantaisen tv-ohjelmansa jälkeen. Meilissä uhataan tappaa sekä juontaja, että hänen perheensä.

Sain tänään tappouhkauksen meilitse. Tai en vain minä vaan koko perheeni. Veri kuulemma lentää Ruotsiin asti kun tapetaan. H-vetin juntit...Bettina kirjoitti Twitterissä myöhään maanantai-iltana.

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän Bettinan, joka kertoi tarkemmin, mitä uhkauksessa luki.

Kuuntele Bettinan haastattelu:Nettipoliisi Jarno Saarinen kertoi lähetyksessä (28.5.), mitä verkossa tapahtuvien uhkauksien kanssa tulee tehdä:

Kuuntele haastattelu:


- Jos et ota ohjelmaasi Suomalaisuuden liitosta henkilöä vieraaksi, joka tietää Ruotsin siirtomaavallan ajoista ja Suomen kielipolitiikasta, niin perheenjäsenesi eliminoidaan niin, että veri roiskii Ruotsiin saakka, Bettina muistelee saamaansa sähköpostia.

- Jos kerrot tästä viestistä jollekin, niin sinutkin tapetaan samalla tavalla, Bettina kertoo lisää meilin sisällöstä. Hänen mukaansa uhkaus tuli tekaistusta osoitteesta ja allekirjoituksena oli antisvenskanit -ryhmä tai vastaava.

- Ajattelin ensin, että vitsi, mitä idiootteja, Bettina kertoo. Hän ei aikonut alussa kertoa asiasta mitään, kunnes meni kotiin.

- Mun mies suuttui kauheasti ja sanoi, että ei tuollaista  voi jättää huomioimatta. Nykyään tuntuu olevan sallittua lähettää mitä vain. Hän ei nähnyt siinä mitään huvittavaa, Bettina kertaa illan tapahtumia.

Bettina sai nukuttua yönsä yli, eikä ottanut asiasta stressiä. Hän kuitenkin kirjoitti asiasta Twitterissä.

- Olen ehkä jotenkin hölmö, mutta ajattelen että ihmisillä on jotakin järkeä päässä.

- Ajattelin viedä sen (uhkaus) Ylellä turvaosastolle, että saavat jäljittää IP-osoitteen. Joskus on ihan hyvä, että tällaiset tyypit saavat puhelinsoiton: Että et sä voi lähettää tällaisia viestejä.

- Twitterissä näin eilen viestin, missä Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Paula Salovaara olisi myös saanut tappouhkauksen. Salovaara aikoo tehdä asiasta rikosilmoituksen, Bettina kertoo.

Myös Bettinan aviomies haluaisi tehdä uhkauksesta rikosilmoituksen, mutta ainakaan toistaiseksi Bettina ei ole siihen ryhtynyt.

Bettinan omaa nimeä kantava ohjelma nähdään Yle Fem -kanavalla maanantai-iltaisin klo 21.00.

(Radio Nova, YLE, Ilta-Sanomat)

Kilpailut

Uusimmat