Operaatio Pajunkissa päivystää pääsiäisliikenteessä - muista nämä asiat

28.03.2013 08:12 -

Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet päivystävät jälleen tehostetusti pääsiäisliikenteessä. Autoilijoiden on syytä pakata mukaan aurinkolasit ja varautua yllätysliukkaisiin.

Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat erityisvalmiudessa auttamaan tien päällä pulaan joutuneita kiirastorstaista 28.3. pääsiäismaanantai-iltaan 1.4.

- Yleiseen tiepalvelunumeroon tulleet soitot ohjataan ensisijaisesti vapaaehtoisille tiepalvelumiehille. Joskus jo palvelukeskus saa neuvoillaan asiakkaan matkan jatkumaan eikä apua tarvitse toimittaa paikalle. Jos apua kuitenkin tarvitaan eikä asiakkaan lähellä ole tiepalvelumiestä tai jo puhelimessa selviää, että auto pitää hinata, yhdistetään puhelu asiakkaan niin halutessa hinausyhteistyökumppanillemme. Ketään ei jätetä tien päälle palelemaan, vaan jokaiselle tarjotaan mahdollisuus avun saamiseen, Autoliiton koulutuspäällikkö Teijo Poutanen sanoo.

Tänä vuonna pääsiäinen on niin aikaisin ja talvi on jatkunut pitkään, että kukaan tuskin on edes harkinnut vielä kesärenkaiden vaihtoa. Talvirenkaillakin kannattaa varautua yllätyksiin.

Toiseksi teemaksi pääsiäisen liikenteeseen kannattaa ottaa näkemisestä ja näkymisestä huolehtiminen. Jos ennusteet pitävät paikkansa, pääsiäistä saadaan viettää monin paikoin auringonpaisteessa. Se tuo omat haasteensa liikenteeseen.

Kannattaa myös varmistaa, että pesunestesäiliössä on riittävästi tavaraa, jotta ikkunat ja ajovalot pysyvät kirkkaina myös ulkopuolelta.

Autoliiton Operaatio Pajunkissan päivystysnumero on 0200 8080 (1,95 €/min + pvm).  Palvelukeskus on avoinna ympäri vuorokauden ja sieltä autoilija yhdistetään halutessaan tiepalvelumiehelle tai hinausyrittäjälle.

Operaatio Pajunkissa järjestetään jo 44. kertaa peräkkäin.

(Radio Nova, Autoliitto)

Kilpailut

Uusimmat