Evira tutki: Vuonna 2008 vanhentunut kohutorttu yhä syömäkelpoinen!

12.12.2012 14:48 -

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew lähti selvittämään kohutortun säilyvyyttä syömällä sitä suorassa televisio-lähetyksessä ja lähettämällä näytteet tutkittavaksi laboratorioon. Tulokset hätkähdyttävät.

TÄSTÄ ON KYSYMYS

Vilppulalaisen Kaarina Parviaisen mies haki valmiskääretortun kaupasta varmuusvaraksi joulukuussa 2007. Parasta ennen päivämääräksi oli merkitty 17. tammikuuta 2008.

- Alkuun jo katsottiin, että siinä on noita E-aineita 13, että ei varmaankaan tule syötyä ja niinhän siinä kävi, Parviainen kertoi lehden haastattelussa.

- Päätin että heitän sen pois vasta kun se alkaa muuttua. Sellaista ei ole vielä tapahtunut. Kuori on hieman repeillyt, mutta ulkoisesti torttu näyttää aivan syötävältä, kertoo Parviainen. Joulukuussa torttu viettää kaupasta haun 5-vuotispäiväänsä.

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew pyysi tortun itselleen ja samalla testattiin, voisiko se olla edelleen syömäkelpoinen? Televisiolähetyksessä Tuomas maistoi torttua, joka maistui täysin normaalille. Hänelle ei myöskään tullut sen syönnistä minkäänlaisia oireita.

Katso ohjelman kuudes jakso, sekä tortun syönti (Sub 30.11) KATSOMOSTAKääretorttu näytti samalta kuin vasta leivottu (30.11.2012), joten Tuomas päätti lähettää leivoksen laboratorioon tutkittavaksi. Enbuske sai tutkimuksista yllättävän vastauksen.

– Sain postia laboratoriosta. 17.1.2008 parasta ennen -päivätty Pirkka-kääretorttu, jota söin "ELCrew:n" lähetyksessä, oli täysin syömäkelpoinen, Enbuske päivitti Twitter-sivustolleen.

Laboratorion tutkimusten perusteella näytteen mikrobiologisessa laadussa ei todettu huomautettavaa.

– Selvitän vielä Evirasta, mitä raportti tarkasti sanoo. Kyllä siinä jotain pöpöjä oli. Mutta niin on kaikessa ruoassa, Enbuske mietti.

LUE MYÖS: Evira: Emme suosittele Tuomas Enbuskelle 5-vuotiasta kääretorttua

Kilpailut

Uusimmat