Tiktakin Petra julkaisee uuden singlen - Katso traileri tulevasta levystä

03.09.2012 20:47 -

TikTak-yhtyeen solistina tutuksi tullut Petra julkaisee uutta musiikkia. Nimeksi Anneli -single on laulajan paluusingle. Petra lähtee loppuvuodesta kiertueelle Haloo Helsinki! -yhtyeen kanssa.

2000-luvulla Petra tuli tutuksi koko kansalle Tiktak –yhtyeen solistina. Bändi lopetti toimintansa vuonna 2007, jonka jälkeen Petra keskittyi soolo-uraansa.

Ensimmäinen näyte uudesta musiikista kuultiin 2009, jolloin Petran debyyttialbumi, Rakas kaupunki, ilmestyi. Vuonna 2009 Petra nähtiinkin keikoilla ja festareilla mm. Simerockissa ja Raumanmeren juhannuksessa. Petran toinen sooloalbumi julkaistaan alkuvuonna 2013. Uusi levy tulee olemaan musiikillisesti askel eteenpäin Petran uralla, sillä hän on yhä vahvemmin mukana levyn sävellyksissä ja sanoituksissa. Ensimmäinen single, vielä nimeämättömältä albumilta, on Nimeksi Anneli.

- Nimeksi Anneli sävellettiin levyn tuottaja Erno Laitisen kanssa kahdestaan. Tekstin kirjoitin studion sohvalla istuen. Samalla diggailin, kun biisin sovitus alkoi muotoutua Ernon käsittelyssä. Mulle tää biisi on tosi tärkeä monestakin syystä. Teksti käsittelee sitä fiilistä, kun haluaisi aloittaa alusta ja tehdä kaiken toisin. Tavallaan sitähän mä just teen. Uusi levy, uus bändi, uutta musaa, ekaa kertaa mun biisejä/tekstejä.... voiko sitä enempää alusta aloittaa, Petra kuvailee.

- Onhan se ihana ajatus, että nimeä, hiusten väriä ja maisemaa vaihtamalla voisi pyyhkäistä pöydän tyhjäksi ja aloittaa alusta, mut lopulta noilla asioilla ei oo mitään merkitystä. Pakeneminen on mun mielestä helpompaa kuin jääminen. Niinpä Annelikin haluaa lopulta palata takaisin kotiin. Mussa ja Annelissa on paljon samaa. Tässä sitä nyt ollaan, uuden alun äärellä, mut mä ajattelin jäädä enkä juosta karkuun, nainen jatkaa.

Petra lähtee syksyllä mukaan Haloo Helsinki!-yhtyeen kiertueelle.

- Haluttiin bändinä tarjota meidän yleisölle jotain uutta vielä tämän syksyn 2012 keikoilla. Mietittiin, että jokin lämppäribändi voisi olla se juttu! Sitten kuultiin, että Petra on aktivoitumassa parin vuoden hiljaiselon jälkeen ja ehdotettiin hänelle näitä yhteiskeikkoja. Tämä on tosi siisti juttu! Kaksi bändiä yhdellä iskulla –kiertue!, yhtyeen kitaristi Jere kommentoi.

Petra tarttui tähän kutsuun innoissaan.

- Tuntuu mahtavalta lähteä pitkän tauon jälkeen keikoille. En malta odottaa, että uudet biisit pääsevät ihmisten kuultavaksi. Kiitos Haloo Helsinki!, tästä tulee hauskaa!

(Radio Nova

Kilpailut

Uusimmat