Olympiahuumaa: Kisavieraiden viihdyttämiseksi rakennetaan paikallinen Riviera

02.07.2012 13:15 -

Lontooseen on olympialaisten myötä tulossa kaikkea mahdollista kisavieraiden viihdyttämiseksi - tuorein ajatus on rakentaa sinne paikallinen Riviera.

Janne Virtanen soitti Risto Pyykölle Lontooseen tulevista olympialaisista. Ja  tuorein ajatus on kuulemma rakentaa Lontooseen paikallinen Riviera.

- Joo tämä todellakin on tarkoituksena. Vaikka kun näitä tämän kesän ja kevään säitä on katsellut niin siinä on käynyt mielessä, miten järkevää moinen touhu oikein on - sen verran vaihtelevia nämä kelit ovat olleet, helleaaltoja on seurannut kaatosateet ja lämpömittari on heilahtanut päivässä kolmestakymmenestä kymmeneen asteeseen. Mutta olympialaiset on tulossa ja niiden mukana valtavat laumat kisavieraita - ja hyvinä isäntinä britit tietenkin tarjoavat kävijöille kaikkea mille kysyntää löytyy - ja ennen muuta kaikkea millä saa kivasti rahaa. Niinpä Itä-Lontooseen ollaan panemassa pystyyn paikallista rivieraa. Kyseessä ei ole mikään Pariisista tuttu city beach, jossa Seinen rantatiet on muutettu hiekkarannoiksi, vaan paljon isompi juttu - luvassa on palmuja, muskeliveneitä, shampajacocktaileja, smaragdinsinistä vettä  ja kaikkea muuta high lifea mitä mielikuvitus Rivieraan liittyen tuottaa, Pyykkö kertoo.



- Riemulomaparatiisin sijoittuminen ja sisäänpääsyvaatimukset ovat tässä oikeastaan huvittavinta. Kisojen pääpaikka on Itä-Lontoossa ja tämä riemu-Riviera on siten myös siellä. Tavallaan alue on hyvin sovelias tällaiseen käyttöön, sieltä löytyy nimittäin kanavaa ja muuta vettä, jossa voi muskeliveneellä pullistella. Ongelma vaan on siinä, että Lontoon itäosat eivät ole koskaan olleet niitä kaupungin fiineimpiä- East End on aina ollut vähän huonossa maineessa - ja tämä olympia-alue on vielä East Endistä itään! Kyseessä on entinen teollisuusalue, mikä selittää myös nuo kanavat ja satama-altaat. Eli alue ei ole ihan samaa luokkaa kuin Cote d'Azurin hienostorannat - mutta yritys on kova.

- Rahaa hommaan pannaan pari miljoonaa, jolla saa kyllä lavastettua ihan uskottavan näköisen alueen, kunhan vaan muistaa pitää huolen siitä että se aitojen ulkopuolinen todellisuus ei pääse näkymään. Asiakaskuntakin on siten tämän mukainen, eli East Endin rivieralle on tarkoitus houkutella kisojen sponsoreita, olympiakomitean jaskoja ja muita siipeilijöitä. Ja tietty myös urheilijoita, joilla hommalle yritetään saada kisauskottavuutta. Eri asia sitten on, onko kilpailijoilla varaa bilettää tässä mestassa.

Mutta myös niille, joilla ei ole rahaa tai jotka ei muuten pääse viettämään high lifea rivieralle, on keksitty hauskaa tekemistä.

- Vaihtoehtoja toki löytyy - ihan halvalla ja ja vieläpä sellaisia, jotka on paljon aidompia ja englantilaisempia kuin muovi-rivierat. Ensimmäisenä tulee tietty mieleen Hampstead Heath ja sen pikkujärvi eli Pond. Siellä on ympärivuotinen mahdollisuus uintiin - myos alastonsellaiseen - valtavan puiston keskellä. Paikka on oikein peribrittiläinen idylli, joka saattaisi hyvinkin olla jossain keskellä maaseutua, vaikka Trafalgarin aukio on vain muutaman metroaseman päässä. Jos sekin on liian kaukana niin melkein Centre Pointin juurelta löytyy Oasis, joka on nimensä mukaan keidas, ulkouima-allas aurinkoterasseineen ihan Lontoon sydämessä. Molemmat on taatusti englantilaisempia ja kokemisen arvoisempia kuin tehtaan varjoon kyhätyt lavasteet.

Risto Pyykkö
Lontoo

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat