Viisi uutta talonpoikaisvenettä purjehti kotisatamiinsa lauantaina 16.6 - Lue lisää tapahtumasta!

15.06.2012 19:00 -

Nuorille saaristolaisperinnettä ja talonpoikaispurjehduksen taitoja välittävä Jiippi-hanke saa nyt tuulta purjeisiinsa, kun hanketta varten tilatut viisi klassista talonpoikaisvenettä valmistuvat veistämöistä

Nuorten käyttöön tulevat veneet saapuivat Kustaviin Peterzénsin vierassatamaan lauantaina 16.6.2012. Harvinaista tapahtumaa juhlittiin näyttävästi.



Uudet veneet tilattiin, koska talonpoikaisveneiden määrä on hupenemassa ja useimmat olemassa olevan venekannan edustajat olivat jo vanhoja. Maarianhaminassa, Hangossa ja Paraisilla sijaitsevissa veneveistämöissä valmistuneet veneet tekevät jo sinänsä historiaa, sillä viittä uutta venettä ei ole Saaristomerellämme valmistunut samanaikaisesti miesmuistiin. Veneistä neljä jatkaa Kustavista kotisatamiinsa Nauvoon, Houtskäriin, Korppooseen ja Merimaskuun.

Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua veneisiin ja talonpoikaispurjehdukseen iltapäivän aikana.



Jiippi - Gip on vuonna 2011 käynnistynyt viiden saaristokunnan yhteinen, voittoa tuottamaton hanke. Sen tavoitteena on herättää erityisesti nuorissa kiinnostusta katoavaa saaristolaisperinnettä kohtaan mielekkään ja käytännöllisen tekemisen kautta, ja samalla yhdistää nuoria yli kunta- ja kielirajojen. Näin Jiippi on myös konkreettinen askel elinvoimaisen Saaristomeren hyväksi.
 
Käytännössä hanke järjestää saaristokunnissa vakituisesti tai kesäisin asuville nuorille purjehduksia, purjehdusopastusta, tapaamisia ja veneiden ylläpitoon liittyvää toimintaa. Kantavana voimana ovat alkuvaiheessa kokeneet talonpoikaispurjehtijat, mutta päämääränä on, että toiminta vähitellen siirtyisi nuorten omiin käsiin. Hanke tekee yhteistyötä koulujen ja muiden järjestöjen kanssa.

TAPAHTUMAN KOTISIVUT

TAPAHTUMAN FACEBOOK-SIVUT

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat