Suomi juhlii vastavalmistuneita ja lukukauden päättymistä - kolea ilma ei pilaa tunnelmaa!

02.06.2012 18:15 -

Koulujen päättäjäisiä on juhlittu tänään monin paikoin rankkasateessa. Kolea ilma, sade ja kova tuuli ovat siirtäneet pihalle suunnitellut juhlakattaukset monessa perheessä sisätiloihin, mutta fiilistä se ei ole vienyt!

Lukuvuosi 2011-2012 päättyi maamme peruskouluissa ja lukioissa tänään lauantaina 2. kesäkuuta. Peruskoulun päättötodistuksen sai noin 61 000 nuorta, lukiokoulutuksen sai loppuun 30 300 ja ammattiin valmistuu 69 900 opiskelijaa.

Lukiosta valmistuvista 28 012 on kevään ylioppilastutkinnossa hyväksyttyjä. Ruotsinkielisiä ylioppilaita on 2 074.

Lauri Salovaara soitti kahdelle onnelliselle valkolakin saaneelle Ouluun. Mirjami ja Kersti Lantto ovat kaksostytöt, jotka suuntaavat kirjoitusten jälkeen ulkomaille matkustamaan ja mahdollisesti yliopistoon. Kuuntele haastattelu tästä:



Ohessa muutama kuva vastavalmistuneilta! Onnea kaikille!

POLIISI VALVOO
Poliisi valvoo perinteisesti nuorten päihteiden käyttöä tehostetusti koulujen päättymisviikonloppuna 1.- 3.6.2012 koko maassa.

Poliisi valvoo erityisesti alkoholijuomien välitystä alaikäisille sekä alaikäisten luvatonta alkoholin nauttimista ja hallussapitoa. Valvonnassa puututaan lisäksi yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen.

Poliisi muistuttaa, että alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Jos alaikäinen tavataan pullo kädessä, seurauksena on 20 euron rikesakko ja juomien menetys. Asiasta ilmoitetaan myös nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille.

Kilpailut

Uusimmat