Ministeri Alexander Stubb: Nämä ovat ihmisten yleisimpiä harhaluuloja Euroopan unionista!

09.05.2012 10:40 -

Ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Alexander Stubb vieraili Radio Novassa Eurooppa-päivän tiimoilta keskiviikkona 9.5. Sanavalmis ministeri oikoo ihmisten käsityksiä muun muassa Euroopan unionista.

- Nythän ne bileet alkaa! Stubb intoili Eurooppa-päivää, jonka aikana hän vierailee lukuisissa tapahtumissa pääkaupunkiseudulla.

Ihmisten ennakkoluulot ja suhtautuminen Euroopan unioniin on muuttunut kielteisemmäksi viime aikoinen myös Suomessa. Miten asian näkee Eurooppa-ministeri?

- Musta se on ihan normaalia. Mitä poliittisempi organisaatio EU on, sen enemmän on mielipiteitä.

- Nythän EU on tullut nahan alle tavalla, jota se ei ole koskaan ollut. Meillä on sellanen epäreiluuden tunne. Minkä takia meidän pitää antaa lainaa Kreikalle ja niin edespäin, Alexander kuvailee ihmisten epäluuloja unionista.

Kysyttäessä, mitkä asiat ovat ministerin mielestä kansalaisten yleisimpiä harhaluuloja EU:sta, nostaa Stubb esille kaksi asiaa: rahan ja Kreikan lainasotkut.

- Kyl se varmaan raha loppujen lopuksi on. Nyt ollaan oltu 17-vuotta jäseniä. EU:n budjetti on sellanen, joka laittaa porukat aika sekaisin. Alkuvaiheessa me maksettiin noin 50 euroa/vuosi/henkilö jäsenmaksua. Nyt se on noussut hiukkasen yli 100 euroon/vuosi se meidän nettomaksuosuus. Tää on sellanen iso juttu.

- Toinen on tää Kreikka. Nyt on sellanen kuva, että ollaan lapioitu sinne tyyliin 20 miljardia. Tosiasia on se, että me ollaan annettu lainaa tasan miljardi, josta sitten on tullut 50 miljoonaa korkoja, Alexander hymyilee ja lähettää terveisiä ystävälleen Perussuomalaisten Timo Soinille, joka Stubbin mielestä joskus paisuttelee juttuja liikaa.

- Sanotaan nyt kaikella kunnioituksella hyvää ystävääni Timo Soinia kohtaan, että ehkä vähän näitä juttuja sitten joskus paisutellaan, Stubb hymyilee.

- Pusuja ja halauksia Timolle, Stubb jatkaa!

Kuuntele koko haastattelu:(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat