Näillä vinkeillä pääset eroon jännityksestä!

20.04.2012 19:48 -

Ismo Jokinen on erikoistunut esiintymisvalmennukseen, median kohtaamiseen ja esiintymisjännityksen kanssa elämiseen.

Mutta jännittääkö esiintymisvalmentajaa?

- Jännittää ihan kuin ensimmäisellä luokalla. Olen esiintynyt jo yli 37 vuotta ja olen jännittänyt esiintymistä aina, vaikka sitä ei välttämättä näe ulospäin.

Ismo paljastaa karun totuuden esiintymisjännityksestä kärsiville.

- Jännittäminen kuuluu asiaan ja siitä ei pidä päästä eroon, olen kovin onnellinen, että esiintyminen jännittää vieläkin. Ne ketkä sanovat etteivät jännitä, todennäköisesti valehtelevat. Jos jännittää niin lopputulos on parempi ja se kertoo, että silloin ollaan tosissaan sydämellä mukana.

- Käsien tärinään auttaa nojaaminen etukäteen vaikkapa seinään tai pöytään. Lihasjännityksen voi koittaa laukaista myös laittamalla kädet nyrkkiin ja auki toistuvasti. Paperin voi tukea pahvilla, jolloin tärinä ei näy yhtä helposti ja pahvia voi puristaa.

- Äänen kulkemisen kannalta tärkeintä on puhua rauhallisesti ja ennenkaikkea muistaa hengittää. Mihinkään ei ole kiire. Lasillinen huoneenlämpöistä vettä auttaa kuivaan suuhun.

- Ikävältä "black outilta" välttyy, kun pitää muistipaperia lähellä jossa on vaikka ranskalaisilla viivoilla asiat. Kunnon valmistautuminen ja läpikäyminen varmistaa sen, ettei "black outia" tule niin helposti. Täytyy muistaa että paperiin reilu vilkaisu ei ole kuitenkaan häpeä.

Tässä Ismon vinkki, miten helpottaa esiintymisjännitystä.

- Valmistaudu tilanteeseen. Jos menet takki auki mihin tahansa tehtävään, niin siitä ei hyvä seuraa.

Kerro miten sinä olet helpottanut esiintymisjännitystä? Miksi esiintyminen jännittää?

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat