Autoverotus muuttuu pian - tällainen menopeli tulee nyt edullisimmaksi

14.03.2012 13:45 -

Suomen autokantaa yritetään ohjata ympäristöystävällisempään suuntaan muun muassa päästöverotuksen avulla. Lisäpontta ohjaus saa huhtikuun alussa, kun verotus muuttuu tiukemmaksi suurempipäästöisten autojen kohdalla.

Mitä pienemmät päästöt autossa on, sitä pienempi on myös sen verotus. Käytännössä omistajalleen tulee edullisimmaksi mahdollisimman pieni ja kevytrakenteinen auto, jossa kulutus ja sitä kautta myös päästöt jäävät pieniksi.

Veron määrä kiinnostaa ostajia yhä enemmän. Ympäristöystävällisempien autojen suosion uskotaan kasvavan entisestään, kun autoverotus muuttuu huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

Mitä uudempi auto, sitä pienemmäksi sen päästöt ja autoverokertymä useimmiten jäävät. Melko suurella todennäköisyydellä ostohinta on kuitenkin korkeampi kuin vanhemmassa autossa.

Faktaa:


- 1.4.2012 voimaan astuva uusi autoverolaki muuttaa verotaulukon rakennetta.

- Alin veron osuus lasketaan 12,2 prosentista 5 prosenttiin. Sitä sovelletaan, kun ajoneuvon hiilidioksidipäästö on 0 grammaa kilometrillä. Ylin veron osuus puolestaan nostetaan 48,8 prosentista 50 prosenttiin.

- Autoveron osuus laskee autoilla, joiden päästö on alle 110 grammaa kilometrillä, ja nousee autoilla, joiden päästö on yli 110 grammaa kilometrillä.

- Keskipäästöisellä uudella henkilöautolla vero nousee noin kaksi prosenttiyksikköä.

(Radio Nova, Deski.fi)

Kilpailut

Uusimmat