Sauna-Timo palasi löylyihin: Se tunne kun sain taas hien iholle!

23.02.2012 13:30 -

Radio Nova sai erikoishaastattelun Timo "Sauna-Timo" Kaukoselta. Mies on toipunut hämmästyttävän hyvin traagisesta onnettomuudestaan.

Timo halusi haastatteluun yllätys yllätys saunaan! Kun Radio Novan Eppu Salminen saapui paikalle, oli Timo kerennyt saunomaan jo puolisen tuntia.

Mies on itsekin ymmällään ja kiitollinen omasta nykykunnosta, vaikka alku oli rankkaa ja hankalaa.

- Sairaalasta kun pääsin 4 kuukauden jälkeen kotiin, niin tajusi, kuinka kipeä sitä oikeasti on. Silloin sitä ajatteli, että kun menisi kaksi vuotta todella nopeasti tai että edes tietäisi, missä kunnossa silloin on.

Timo Kaukonen loukkaantui pahoin löylyn MM-kisoissa Heinolassa 2010. Kaukosen ihosta paloi yli 70 prosenttia, pahiten lähellä kiuasta olleet jalat. Hengityselimet korventuivat, ja lopulta pettivät myös munuaiset. Kisan finaalin kahdesta viimeisestä saunojasta Vladimir Ladyženskij kuoli vammoihinsa.

Onnettomuudesta huolimatta Timo ei hylännyt saunomista, vaan päätti palata löylyihin tavalla tai toisella.

- Kaipuu oli luja, ei se helpolla lähtenyt. Samointein mä yritin sinne mennä, mutta eihän siitä mitään tullut alkuun. Jouduin opettelemaan kävelemään kolme kertaa, kyllä se on pakko opetella saunomaan uudestaan, Timo kertoo ja sanoi aloittaneensa infrapunasaunomisella löylyt.

- Tavalliseen saunaan ei pystynyt alkuun, kun jalat eivät taipuneet niin paljoo, että pääsisi ylälauteelle. Sen jälkeen, kun ne taipuivat niin en kestänyt sitä kuumuuttaa, koska hiki ei tullut läpi paksun paloarven läpi.

- Mä pikkuhiljaa aloittelin 35 asteesta 5-10 minuuttia ja sitten lisäsin vähitellen lämpöä ja aikaa infrapunasaunassa.

- Se tunne, kun saa hien tulee läpi, samointein yläkertaan kokeilemaan tavallisessa saunassa, siitä se lähti, Timo iloitsee toipumistaan.

Timo Kaukonen luottaa tulevaisuuteen ja aikoo palata jossain vaiheessa myös työelämään.

- Nyt mä olen vielä lomilla. Vanhat hommat sai jäädä, niihin ei ole paluuta. Katsotaan nyt lääkärien kanssa, miksi mä voisin rueta opiskelemaan.

Kuuntele Timo Kaukosen tunnelmallinen haastattelu Kauppaneuvos "Paukun" saunasta Helsingin Kalliosta. Haastattelijana toimi Eppu Salminen.



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat