Presidentinvaalien ennakkoäänestys käynnistyy - toimi näin

11.01.2012 07:45 -

Kotimaassa ennakkoon voi äänestää ensi viikon tiistaihin asti (17.1). Ulkomailla ennakkoon voi äänestää neljän päivän ajan.

Vaikka varsinaisena vaalipäivänä äänestämisessä on oma tunnelmansa, käy yhä useampi suomalainen vaaliuurnilla ennakkoon.

Viime vuosina ennakkoäänestämässä on käynyt n. 40 prosenttia äänestäneistä suomalaisista. Suosituinta ennakkoäänestys on maaseudulla ja pienehköissä kunnissa.

Tänä vuonna ennakkoäänestyspaikkoja on kotimaassa kaikkiaan 903 ja niitä on ripoteltu esimerkiksi kunnantaloille, kirjastoihin, kauppakeskuksiin ja posteihin.

Tuttuun tapaan ennakkoon voi äänestää missä päin Suomea tahansa, kun varsinaisena vaalipäivänä uurnilla voi käydä vain omassa kotikunnassa.

Ennakkoäänestyspaikoista ja niiden aukioloajoista saa tietoa myös oikeusministeriön vaalisivuilta www.vaalit.fi sekä puhelinpalvelusta

Tasavallan presidentin vaali (presidentinvaali) ensimmäinen kierros käydään sunnuntaina 22.1.2012 klo 9-20. Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, toimitetaan toinen vaali sunnuntaina 5. helmikuuta.

Ennakkoäänestys kotimaassa: 11.-17.1. (keskiviikosta tiistaihin). Ennakkoäänestys ulkomailla: 11.-14.1. (keskiviikosta lauantaihin).

Presidenttiehdokkaat Radio Novan haastattelussa 9-19.1.
LUE JA KUUNTELE LISÄÄ TÄÄLLÄ

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat