Hurrikaani Katian rippeet saapuvat pääkaupunkiseudulle

14.09.2011 06:30 -

Hurrikaani Katian rippeistä koostuva syysmyrsky on katkonut sähköt yli 4 000:lta sähköyhtiö Fortumin asiakkaalta Lounais- ja Etelä-Suomessa.

Myrsky riepottelee tällä hetkellä erityisesti lounaisrannikkoa Hangon paikkeilla ja valuu pikkuhiljaa idemmäksi. Helsinkiin myrskyn ennustetaan iskevän aamulla, kertoo MTV3 sivuillaan.

Ylen mukaan illan aikana voimistunut myrsky on aiheuttanut sähkökatkoja Etelä- ja Lounais-Suomessa. Pahimmillaan yön aikana yli 5 000 taloutta oli ilman sähköä. Aamuyöllä noin 3 000 taloutta oli ilman sähköä lähinnä lounaisrannikolla.

Sähkökatkot ovat aiheutuneet pääasiassa sähkölinjoille kaatuneista puista.

LUE MYÖS:

Myrsky rantautui Suomeen - varo voimakkaita puuskia Suomeen on saapumassa voimakas matalapaine, jonka yhteydessä etenkin merellä esiintyy paikoin... Hirmumyrsky uhkaa Japanin tsunamialuetta Japania ravistelee voimakas... Hurrikaanin jäänteet saapuivat Suomeen - nyt myrskyää! Syksyn ensimmäinen syysmyrsky on saapunut Suomeen. Lännen ja lounaan välinen tuuli... Belgian Pukkelpop -festivaali peruttu - järkyttyneet järjestäjät kommentoivat Belgian suurin festivaali Pukkelpop on peruttu myrskyn iskettyä festivaalialueelle. Jopa seitsemän ihmisen huhutaan...

(Radio Nova, MTV3, YLE)

Kilpailut

Uusimmat