Operaatio Pajunkissa mukana pääsiäisliikenteessä

21.04.2011 14:00 -

Jo 42. kerran järjestettävä Autoliiton tehostettu tiepalvelupäivystys Operaatio Pajunkissa auttaa pulaan joutuneita autoilijoita pääsiäisliikenteessä.

Myöhäisen pääsiäisen muistilistalle kannattaa laittaa ainakin renkaiden kunnon tarkistaminen.

Pääsiäinen on tänä vuonna poikkeuksellisen myöhään keväällä, minkä ansiosta säät pysyttelevät todennäköisesti lauhana kaikkialla Suomessa. Se vähentää ajoneuvojen hyytymisen takia apua tarvitsevien autoilijoiden määrää.

Pääsiäisliikenteeseen oman haasteensa tuovat kuitenkin rengasvalinnat. Varsinkin Etelä-Suomessa renkaanvaihtokausi on kuumimmillaan. Tänä vuonna saa lain mukaan ajaa nastarenkailla maanantaihin 2.5. saakka, mutta se ei liene kelien perusteella tarpeellista.

Oli alla sitten talvi- tai kesärenkaat Autoliiton koulutuspäälikkö Teijo Poutanen suosittelee kiinnittämään erityistä huomiota renkaiden kuntoon. Jos kesärenkaiden urasyvyys lähentelee kolme millimetriä, kannattaa vakavasti harkita uusien ostamista ennen kuin edes laittaa vanhoja alle. Näin säästää vaivaa ja parantaa liikenneturvallisuutta. Rengaspaineet pitää myös tarkistaa renkaidenvaihdon yhteydessä ja vaihtojen välilläkin riittävän usein. Liian alhaiset rengaspaineet aiheuttavat renkaiden nopeampaa kulumista, korkeampaa polttoaineenkulutusta ja ajo-ominaisuuksien heikkenemistä.

Operaatio Pajunkissa on Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun perinteinen pääsiäisajan päivystys, jolloin lähes kaikki tiepalvelumiehet ovat hälytysvalmiudessa.

Tehostettu päivystys alkaa kiirastorstaina kello 18 ja päättyy pääsiäismaanantaina kello 22. Tämä takaa mahdollisimman nopean avunsaannin, jos autoilija kohtaa tienpäällä ongelmia.

Tiepalvelukeskuksen puhelinnumero on 0200 8080 (1,95 €/min), josta autoilija saa apua matkan jatkamiseen. Autoliiton jäsenille on oma maksuton numero. Numerossa päivystetään ympäri vuorokauden.

Kilpailut

Uusimmat