Vilkas pääsiäisliikenne aiheuttaa ruuhkia Helsinki-Vantaan lentokentälle

20.04.2011 13:00 -

Vilkkaan pääsiäisliikenteen aihauttamia jonoja voi välttää esimerkiksi tuomalla matkalaukut jo edellisenä päivänä Helsinki-Vantaan lähtöselvitykseen.

Lähtöselvityksen voi tehdä myös netissä, tekstiviestillä, mobiilipalvelussa tai automaatilla, Finnair muistuttaa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi tehdä lähtöselvityksen illalla klo 17.30–21.30 kaikille Finnairin seuraavana päivänä lähteville lennoille. Palvelu on käytössä jatkuvasti ja koskee sekä reitti- että lomalentoja. Lentoa edeltävänä iltana yksi matkalle lähtevistä perheenjäsenistä voi luovuttaa koko perheen matkatavarat, mikäli hänellä on mukanaan kaikkien lentoliput ja omat matkustusasiakirjat.

Finnairin internetlähtöselvitys aukeaa reittilennoille 36 tuntia ennen lennon lähtöä ja lomalennoille n. 19 tuntia ennen lähtöä. Palvelua voi käyttää kaikille Suomesta lähteville Finnairin ja Finncomm Airlinesin reittilennoille - myös silloin kun matkaan sisältyy jatkolento - sekä Suomesta lähteville lomalennoille AY1001–AY2999.

Matkustajia suositellaan olemaan lentoasemalla mahdollisimman hyvissä ajoin etenkin ruuhkaisina loma-aikoina. Lähtöselvityksen tulee olla tehtynä viimeistään 45 minuuttia ennen lentoa kotimaan hiihtokohteeseen, kun matkustajalla on talviurheiluvarusteita mukanaan.

Oma matkapuhelinnumero kannattaa liittää aina osaksi Finnairin lentovarausta, jolloin voi vastaanottaa tietoja mahdollisista liikennehäiriöistä ja matkatavaraviiveistä automaattisesti.

(Radio Nova, Finnair)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat