Oletko kyllästynyt työhösi? Löydä kadonnut into ohjeiden avulla

11.01.2016 16:00 -

Muutamalla ohjeella voit löytää uudelleen intohimon työhösi.

Tuntuvatko maanantait aina hankalilta? Jos voivottelet tulevaa työviikkoa jo sunnuntai-iltana, pysähdy hetkeksi miettimään työntekoasi. Lue alta neljä ohjetta, joiden avulla voit oppia nauttimaan työstäsi uudestaan.

Aseta rajat

Suurin syy siihen, että työmme alkaa tuntua puuduttavalta on se, että se alkaa vaikuttaa koko elämäämme. Tämä pätee eritoten erityisen stressaavissa töissä tai töissä, jotka vaativat paljon luovuutta. Saattaa vaikuttaa tuottoisalta tuoda töitä myös kotiin, mutta pidemmällä aikavälillä tällä tavalla on ainoastaan päinvastainen vaikutus. Kun käytät töiden jälkeisen ajan hyvällä omallatunnolla niihin asioihin, joita haluat tehdä töiden ulkopuolella, jaksat töissä paljon paremmin. Näin myös työpäivistä tulee paljon tuottoisampia. Kaikista paras keino oppia uudestaan rakastamaan työtään, on tehdä selkeä raja työn ja vapaa-ajan välille.

Opettele uusi taito työpaikan ulkopuolella

Pieni itsensä kehittäminen voi tehdä ihmeitä työelämällesi. Mikä tahansa se taito onkin, mitä olet halunnut opetella, oikea hetki voi olla juuri se, kun oma työ tuntuu pitkästyttävältä. Esimerkiksi valokuvaamisen opettelu voi auttaa löytämään uusia katsantatapoja asioihin myös työpaikalla. Oman mielen ja luovuuden avartaminen voi auttaa sinua kokemaan tutun työsi uudella tavalla ja auttaa innostumaan uusista haasteista.

Laajenna käsitystäsi työstäsi

Kun totumme työhömme, saatamme unohtaa työmme tarkoituksen. Pitkät työpäivät ja pomon vaatimukset saattavat aiheuttaa sen, että sinun on hankala nähdä työsi tulokset oikeassa elämässä. Lähde päiväksi työpöytäsi äärestä ja tutustu uudelleen työpaikkaasi. Selvitä, mitä muilla osastoilla tehdään ja tutki, kuinka muut samassa firmassa tekevät työtänsä. Saatat taas muistaa, miksi olet alunperin halunnut kyseiseen työpaikkaan tai saada aivan uuden käsityksen työtehtäväsi tärkeydestä.

Ole rehellinen itsellesi

Tämä taktiikka on aikaisempia hankalampi, mutta sitäkin tärkeämpi. Sen sijaan, että miettisit kuinka työstäsi on tullut tylsää, ajattele asian kääntöpuolta. Mieti, oletko sinä kenties itse laiskistunut siinä. Tapahtuiko jotain, joka sai sinut luopumaan uskostasi firmaasi, työkavereihisi tai itseesi? Mitä ajattelet työstäsi? Nämä ovat vaikeita kysymyksiä, mutta vastaamalla näihin, saatatkin huomata, mitä sinulle on tapahtumassa työssäsi. Välttelemme usein tällaisia kysymyksiä, sillä niihin vastauksen tajuaminen vaatii yleensä tekemään muutoksia elämässään. Mutta muista, että se on ainoa keino kehittää työtäsi haluamaasi suuntaan.

Uskalla irtisanoutua

Elämä on liian lyhyt siihen, että tekisit sellaista työtä, jota vihaat. Älä anna rahan olla ainoa syy pysyä kyseissä työpaikassa. Mikään työpaikka ei ole terveyden, onnellisuuden tai hyvinvoinnin hylkäämisen arvoinen. Jos mikään aikaisemmista kohdista ei auta, huomaa milloin sinun aika alkaa etsiä uutta työpaikkaa.

Lähde: Huffington Post

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat