Alexander Stubb: Viime vuoden jälkeen voi tulla mitä vaan, se kestetään

15.12.2015 16:00 -

Valtiovarainministeri Alexander Stubb avautui hankalista hetkistään pääministerinä. 

Alexander Stubb kertoi Marco Bjurströmin haastattelussa vuodesta 2014, joka sisälsi sekä hienoja että rankkoja hetkiä. Lähetyksessä soinut, Stubbin itse valitsema The Script -yhtyeen Hall of Fame on hänelle yksi tärkeimpiä kappaleita.

– Se oli se kappale, jonka valitsin silloin, kun minut valittiin Kokoomuksen puheenjohtajaksi kesäkuussa 2014. Siihen piirtyy verkkokalvolle tunteisiin jotain aivan järisyttävän isoa, koska mä en ole koskaan ottanut vastaan niin isoa vastuuta. Sulla on huoneessa satoja ihmisiä, jotka luottaa suhun. Sulla on maa, joka on hädässä, ja olet siirtymässä sillä hetkellä maan pääministeriksi. Siihen liittyy sellaisia emootioita, joita on vaikea kuvailla. Siinä on osittain toivoa, mutta sitten siinä on paljon pelkoa. Ja se pitää itselleen rehellisesti myöntää. Ovatko nämä ihmiset ihan oikeasti sitä mieltä, että pystyn hoitamaan tämän jutun? Sitten tulee sellaisia hetkiä, että mokaat jossain ja mietit, että mitä kaikki nämä ihmiset nyt ajattelevat. Sitten sä vaan kömmit sieltä eteenpäin ja päätät, että kyllä tässä vielä pärjätään. Toivoa on, ja nyt taistellaan eteenpäin.  

Vastoinkäymisten ja vaikeuksien keskellä Alexander Stubb on saanut tukea etenkin kahdelta henkilöltä, vaimoltaan ja isältään.

– Näiden kanssa istuimme muutaman illan, kun kyyneleet valuivat ja mietittiin, että mitä tässä nyt oikeasti tapahtuu. Ei se hirveän kauaa kestä, koska yhtäkkiä tulee sellainen tsemppivoima, että hei Suomi, me voidaan yhdessä paremmin. Ei tässä hätää!

– On mulla sellainen tunne, että tuon viime vuoden jälkeen voi tulla ihan mitä tahansa, se kestetään.

Kuuntele Alexander Stubbin ja Marco Bjurströmin mielenkiintoinen keskustelu kokonaan:

     

Alla Tehtävä Telluksella -ohjelmassa soineet Alexander Stubbin valitsemat kappaleet.

 

7 Oikein -ohjelmasarjan Marco Bjurströmin Tehtävä Telluksella tiistaina klo 14.00-16.00 ja keskiviikkona klo 20.00-22.00.

 

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat