Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Modernit juusto-omenatortut
Itse pähkäilen usein, varsinkin, jos ostan isomman torttutaikinapakkauksen, että mitä niillä kaikilla levyillä tekisi, kun torttuja ei vaan jaksa määräänsä enempää syödä. Kehittelin suolaisen makean ja erittäin nopean tarjottavan vaikka glögin kylkeen tai ruokahalun herättäjäksi joulupöytään.
Tähän voit käyttää joko torttu- tai voitaikinalevyjä. Ja vaikka et pitäsi hirveästi sinihomejuustosta, suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä, sillä sinihomejuusto ei maistu näissä voimakkaasti, vaan tuo lähinnä suolaisuutta.
Modernit juusto-omenatortut 20kpl
5pkl Myllyn Paras torttu- tai voitaikinalevyjä
1 ps sinihomejuustomurua
1 prk omena-kaneli torttumarmeladia
n. 1dl manteli- tai pähkinärouhetta
(kananmuna voiteluun)
Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa taikinalevyt poikittain neljään osaan. Jos haluat reunoille kauniin kiillon, voitele taikinatangot ensin (tämä ei pakollista).
Sipaise jokaiselle tangolle noin 1-2 tl omenamarmeladia. Ripottele pinnalla homejuustomurua ja pähkinä- tai mantelirouhetta.
Paista torttuja 200 asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullankeltaiset. Nauti glögin kera!