Vapun reseptit: Suolaiset pikapiiraat

06.11.2015 12:54 -

Isänpäivään valmistin lehtitaikinasta suolaisia pikkupiirakoita muffinivuokiin. 

Tein periaatteella mitä kaapista löytyy piiraita ja sainkin aikaiseksi kolmea eri sorttista. Yksinkertaisimmillaan piirakka tarvitsee vain kananmunaa sekä maitoa tai kermaa sidokseksi ja täytteeksi riittää vaikka juustopalan jämät. Parasta on, että taikinalevyt sulaa nopeasti ja nämä voi pyöräyttää isälle vielä aamulla ja hän saa ne uunituoreena!

Suolaiset pikapiiraat 12kpl: 

6 levyä Myllyn Paras lehtitaikinaa (voi- ja torttutaikina käy myös)
2 kananmunaa
n. 2,5 dl kermaa, maitoa, tai kerma-vesiseosta
mustapippuria
(ripaus cayennepippuria)
1 dl juustoraastetta
isoja muffinivuokia

täytevaihtoehtoja:

täyte 1:
pakastepinaattia
murusteltua fetaa
pinjansiemeniä

täyte 2:
savustettua kalkkunaleikkelettä
paprikakuutioita

täyte 3:
siivu parman- tai serranokinkkua
siivu keitettyä punajuurta

Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Valmistele täytteet mielesi mukaan tai katso mitä jääkaapista löytyy. Sekoita munat ja kerma vispilällä sekaisin ja mausta mustapippurilla sekä halutessasi cayennella. Voit käyttää suolaa, jos täytteesi eivät ole suolaisia, mutta jos käytät esim fetaa tai suolaista kinkkua/salamia, ei suolaa tarvita. Paina reilun kokoisella lasilla taikinalevystä 2 pyöreää palasta. Voit käyttää myös torttumuottia.

Painele taikinaympyrä muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Toista näin kaikkien levyjen kohdalla. Kun ttaikina on paineltu vuokiin, lisää jokaiseen haluamaasi täytettä, voit hyvin tehdä useampaa sorttia. Esimerkiksi jos käytät parman kinkkua, asettelet siivun kokonaisena vuoan pohjalle ja päälle punajuurisiivu. Täytä kaikki vuoat, jonka jäklkeen ripottele vähän juustoraastetta jokaiseen ja kaada päälle muna-maitoseosta (jaa tasan vuokiin). Paista piiraita noin 15-20 minuuttia, riippuen käytätkö muffinsivuokaa (tällöin paistoaika hieman pidempi).

Nauti tai tarjoa isälle!

Kilpailut

Uusimmat