Ismo Leikola esiintyi yhdelle ihmiselle: Onnistunut keikka

04.10.2015 19:09 -

Kuinka paljon tarvitaan ihmisiä hyvälle stand up -keikalle? Leikola toteaa, että hyvä määrä on noin sadassa ihmisessä, mutta onnistuneen keikan voi vetäistä myös saksalaiselle turistille.

Koomikko Ismo Leikola on maailman hauskin ihminen. Voitettuaan edellä mainitun tittelin lokakuussa 2014 hän on kierrellyt ympäri maailmaa ja löytänyt itsensä erinäisistä oudoista tilanteista keikoillaan.

Stand up -shown tunnelmaan voi vaikuttaa se, jos yleisössä on vähän ihmisiä, kun ei pääse muodostumaan samanlaista naurunremakkaa.

Edinburghin komediafestivaali kerää yhteen koomikoita ympäri maailmaa ja Leikola kertoo, että moni peruu keikkansa mikäli yleisössä on vain muutamia ihmisiä. Leikola ei kuitenkaan ole antanut yleisömäärän vaikuttaa esiintymisiinsä, edes Edinburghissa.

– Olin vuosia sitten siellä ja tein yhdelle ihmiselle puolen tunnin keikan. Ja se oli vielä saksalainen turisti, Leikola muistelee huvittuneena.

– Kyllä se suurimalle osalle vitseistä nauroi. Ihan oli kiitollinen, että tein se keikan. Voisi sanoa, että oli ihan onnistunut keikka!

Leikola toteaa, etteivät keikat pienelle yleisölle ole mitään koomikon elämän kohokohtia. Hyvä määrä naurajia saadaan, kun yleisössä on 50–100 ihmistä.

Ismo Leikola oli Ivan Puopolon vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmassa. Kuuntele koko haastattelu.

Kilpailut

Uusimmat