Juha Tapio: Älä tee itsestäsi numeroa, mutta tee asiat niin, että niistä tulee numero

26.09.2015 16:00 -

Nuoruutensa Pohjanmaalla viettänyt Juha Tapio myöntää pohjalaisuuden näkyvän hänessä ainakin tiettynä totisuutena. Hän kertoo myös, että hänen sisällään asuu jussipaitainen huutaja.


Juha Tapio kertoo toisaalta hauskasti ja toisaalta syvällisestikin pohjalaisista ja siitä, miten nuoruuden Pohjanmaalla vietetyt vuodet näkyvät hänessä.

— Pohjalaisuus näkyy minussa varmasti enemmän kuin olisin jossain vaiheessa halunnut myöntää. Olen miettinyt, että mihin se pohjalainen uho perustuu. Olen tulkinnut sen niin, että kun seisot siinä pellon laidassa ja näet kilometrikaupalla horisonttiin asti, samaan aikaan on jalat siinä mullassa. Tiedostat kyllä reaaliteetit ja sen, että ei tästä taivaalle niin vaan lennetä. Mutta kun näet sinne horisonttiin, samalla tulee ajatus, että jos haluan, voin kävellä sinne. Siinä on sellaiset mahdollisuuksien maisemat. Jotain sellasta tinkimätöntä uskoa omaan tekemiseen ja lannistumattomuutta siinä Pohjanmaan mullassa on, sanoo Tapio.

— Älä tee itsestäsi numeroa, mutta tee asiat niin, että niistä tulee numero. Se on sellaista vähän piilotettua nöyryyttä. Kaiken tämän pohjalla on mieletön kilpailuhenki ja näyttämisen halu. Vaikka minusta ei tullut sitä kaveria, jolla on jussipaita päällä ja joka huutaa, niin kyllä sellainen asuun sisälläni.

Ohjelmassa Juha Tapio kertoo muun muassa lapsuudestaan, perheestään ja isänsä myrkynvihreästä Saab 96:sta, mutta myös tuoreimpia kuulumisiaan. Artisti lopettaa syksyn Sinun vuorosi loistaa -kiertueen 18. joulukuuta Lontooseen, ja Juha mainitseekin, mistä ajatus Lontoon keikasta syntyi.

Koko Juha Tapion haastattelu:

Juha Tapion soundtrack:

 

Juha Tapio vieraili Jarkko Luoman Elämäni soundtrack -ohjelman vieraana 26.syyskuuta 2015.

Kuva: Ville Juurikkala

Kilpailut

Uusimmat