Vapun reseptit: Kuningattaren kääräri

25.09.2015 13:00 -

Nyt herkutellaan käärärillä. 

Kuningattaren kääräri: 

  Pohja:   3 kananmunaa 1,5 dl  sokeria 1,5 dl Myllyn Paras karkeita vehnäjauhoja   Täytteeseen:   2 dl kuohukermaa 1 prk (200g) vaniljalla maustettua rahkaa 2 rkl sokeria 200g kotimaisia pakastevadelmia sulatettuna 1,5-2 dl kotimaisia mustikoita, tuoreena tai pakastettuja sulatettuina   Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi leivinpaperin muotoiseksi levyksi, niin että reunoille jää noin 3-5cm tilaa. Paista pohjaa 7-9 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanvärinen. Valmista täyte pohjan kypsyessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan muut aineet ja sekoita. Kaada uunista tullut pohja toiselle leivinpaperiarkille, jolle voit ripotella halutessasi vähän sokeria. Levitä täyte pohjalle, niin, että noin 1/3 osa pohjan yläosasta jää täytteettä. Kääri levy varoen rullalle ja kiepauta leivinpaperin päät rullalle ja laita jääkaappiin tai muuhun kylmätilaan vetäytymään vähintään tunniksi ennen tarjoilua, jotta maut tasoittuvat.

Kilpailut

Uusimmat