Facebookiin ilmestynyt Vain elämää -feikkisivustoja: Älä jaa näitä Jari Sillanpää -arvontoja

22.09.2015 13:35 -

Muutaman päivän sisällä Facebookiin on ilmestynyt parikin feikkiä Vain elämää -tv-ohjelman sivua, joilla mukamas arvotaan lippuja Jari Sillanpään keikoille. 

Viime päivinä tuhannet suomalaiset Facebook-käyttäjät ovat erehtyneet tykkäämään ja jakamaan muutaman Vain elämää -ohjelman nimissä tehdyn sivuston feikkiarvontoja. Arvonnoissa jaetaan lippuja Jari Sillanpään konsertteihin.

Sivustot eivät kuitenkaan ole virallisia Vain elämää -ohjelman sivustoja. Feikkisivuston tunnistaa näppärästi esimerkiksi FB-sivuston URLista, joka on muotoa Vain-Elämää, kun taas aito ja oikea on muotoa www.facebook.com/vainelamaa.

//

Arvomme 10 lippua Jari Sillanpään 20v-huipulla showhun!Tykkää sivuistamme sekä jaa tämä päivitys niin olet mukana...

Posted by Vain-Elämää on 18. syyskuuta 2015

Houkuttelevia arvontoja tulee Facebookissa vastaan harva se päivä. Somessa on viime aikoina levinnyt esimerkiksi Muumimuki- ja lomamatka-arvontoja, jotka ovat keränneet kymmeniä tuhansia jakoja. Monet sivustot keräävät tykkäyksiä ja pistävät käyttäjätiedot eteenpäin markkinointitarkoituksiin. Kaiken kukkuraksi jakamista edellyttävät arvonnat ovat Facebookin sääntöjen vastaisia.

Jos siis törmäät huijaukseen, kannattaa Verkon vaarat -sivuston mukaan ilmiantaa harhaanjohtava julkaisu Facebookille, valistaa arvontoja jakavia kavereita sekä kommentoida feikkisivulle.

Kuva: Nelonen

(Maria Rautio / Nova, Verkon vaarat, Facebook)

Kilpailut

Uusimmat