Novan uudet kappaleet: Anna Abreuta, Aviciita ja Adam Lambertia

19.09.2015 20:05 -

Novan musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää esittelee Novalla soivat uudet kappaleet. Mukana on niin kotimaista kuin ulkomaistakin uutuuskappaletta.

Johanna Kurkela: Rakkaus tekee vapaaksi

Johanna Kurkela on suomalaisen popmusiikin keijukainen, joka vuosi vuoden jälkeen edelleen täyttää konserttisalit ja hänen levyjään ostetaan kymmeniä tuhansia vielä jopa fyysisessä muodossa. Modernisti tuotettu kaunis jäähyväislaulu Rakkaus tekee vapaaksi tuo mielenkiintoisen uuden näkökulman rakkaudesta. Tarinan kertojaa lainatakseni ”...sillä täytyy uskaltaa elää vaikka rakastaa...”

 

Adam Lambert: Another Lonely Night

Erityisen suosion Suomessa saanut Adam Lambert on artistina suvereeni maailmanluokan laulaja. Häneltä taittuu helposti eri tyylisuunnan musiikit, aina Queenistä moderneihin elektronisiin tuotantoihin. Tässä uutta modernia soundia maailman radioaalloille Adam Lambertin tulkitsema kaihoisa Another Lonely Night.

 

Anna Abreu: Ayo

Anna Abreu tarjoaa pimenevään syksyyn valohoitoa. Ainakin kolmen ja puolen minuutin ajaksi voi ottaa kiinni Annan vinkeistä ja antaa auringon paistaa ”...hetken vielä on aurinkoo... huolia ei oo...” Suomalaisportugalilainen Anna Abreu valmistelee suomenkielistä albumiaan. Tulossa on vilpittömän hyväntuulista ja aurinkoista musiikkia.

 

Avicii: For a Better Day

Ruotsalainen Avicii on maailman laajuisesti tunnettu DJ, jota voidaan pitää nykyisen EDM:n yhtenä luojana. Hittiä häneltä pukkaa biisi biisin perään. For a Better Day ammentaa vaikutteita vanhasta soulista vahvalla pianovetoisuudellaan. Tällä kappaleella Avicii on lähempänä keskitien poppia, paljon enemmin kuin aiemmilla pumpaavilla ”perinteisillä” EDM-soundeillaan.

 

David Guetta feat Magic! & Sonny Wilson: When The Sun Goes Down

Nyt mennään David Guettan johdolla EDM/reggae fuusioon. Mukana tässä biisissä on kanadalainen pop/reggae yhtye Magic! ja hollantilainen DJ Sonny Wilson. Hauskasti keinuva kaihoisan positiivinen reggaerytmi muuttuu luontevasti EDM:lle tyypilliseksi ”hyppypopiksi”. Mielenkiitoista nykyisessä popmusiikissa on se, että kaikki on mahdollista ja rajat ovat tarkoitettu vain ylitettäväksi.

 

Suvi Teräsniska: Uusi aamunkoi

 

Suvi Teräsniska on yksi Suomen kirkkaimmista artisteista, jolle on monipuolisen tuotantonsa takia turha asetella iskelmä- tai mitään muitakaan leimoja. Rohkenen väittää, että tämä Juha Tapion Suville kirjoittama Uusi aamunkoi tulee olemaan tulevaisuudessa yksi suomalaisen popmusiikin klassikkokappale. Suvi lauloi tämän laulun omissa häissä miehelleen ja tämä henkilökohtaisuus on kuultavissa myös Suvin tulkinnassa.

 

 

(Nova/Mikko Harjunpää)

 

Kilpailut

Uusimmat