Joukkoliikenne ei kulje perjantaina pääkaupunkiseudulla – Kutsuplus palvelee

17.09.2015 22:06 -

Perjantain mielenilmaus pysäyttää metro-, raitiovaunu- ja junaliikenteen. Valtaosa bussivuoroista jää ajamatta. 

Perjantaina 18.9. järjestettävä mielenilmaus pysäyttää Helsingin seudun joukkoliikenteen. Lähijunat, metro ja ratikat eivät kulje perjantaina. Valtaosa bussivuoroista jää ajamatta. Metro ja ratikat seisovat koko päivän, lähijunaliikenne käynnistyy puoli seitsemän jälkeen illalla. Bussiliikenteen osalta mielenilmaus päättyy vasta lauantaiaamuna kolmelta. Suomenlinnan lautta ei kulje perjantaina klo 11-13.

Liikenne palaa normaaliksi lauantaiaamun aamuliikenteestä alkaen.

Kutsuplus palvelee lakosta huolimatta: 

Kutsuplus liikennöi huomenna perjantaina normaalisti kello 6-24, sillä tilausliikenne ei kuulu mielenilmauksen piiriin. Kutsuplussan palvelualue rajoittuu pohjoisessa Kehä Ykköseen, idässä Itäkeskukseen ja lännessä Tapiolaan.

Ruuhkan takia keskipäivän ajaksi kuitenkin poistetaan muutama pysäkki käytöstä Rautatientorin ympäriltä.

Lisätietoja mahdollisesti liikennöitävistä vuoroista päivitetään HSL:n verkkosivuille hsl.fi perjantaiaamusta alkaen. Lauantaiaamuna ensimmäiset bussivuorot lähtevät näillä näkymin liikenteeseen viiden jälkeen.

U-linjojen liikenteestä osa ajetaan myös perjantaina. Erityisesti Hämeenlinnanväylän suunnalla U-linjoilla on lähes normaali liikenne.

Pyörällä ja kävellen pääsee liikkumaan: 

Helsingin seudulla ihmisten kannattaa mahdollisuuksiensa mukaan liikkua kävellen tai pyöräillä. Lisätietoja reiteistä voi etsiä Pyöräilyn ja kävelyn reittioppaasta, osoitteesta pk.reittiopas.fi. Joukkoliikenteen Reittiopas-palvelua ei päivitetä perjantain mielenilmauksen aikana, joten sen avulla ei kannata suunnitella perjantaina reittejään.

HSL seuraa tilannetta ja tiedottaa verkkosivuillaan hsl.fi sekä Twitter- ja Facebook-tileillään.

Kausilipun hyvittäminen

HSL korvaa 18.9. voimassa olleesta kausilipusta yhden päivän, jos asiakas ei ole voinut mielenilmauksen aikana käyttää joukkoliikennettä tavanomaisilla matkoillaan. Hyvitys annetaan matkakortille ladattavana kautena tai arvona. Hyvityksen saadakseen asiakkaan on asioitava matkakortin palvelupisteessä mutta hänen ei tarvitse tehdä erillistä hyvityshakemusta. Hyvitystä voi hakea lauantaista alkaen. Hyvityksen suuruus on esimerkiksi kunnan sisäistä aikuisten kautta ostaneelle 1,85 euroa ja seutukautta ostaneelle 3,69 euroa.

Kuvat: Shutterstock 

(HSL)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat