Matkustajamäärä rajataan puoleen HUSin alueella kuukauden ajaksi ensi lauantaista alkaen.
Maskipakkoa valmistellaan pikaisella aikataululla.
Perjantain mielenilmaus pysäyttää metro-, raitiovaunu- ja junaliikenteen. Valtaosa bussivuoroista jää ajamatta. 
Juhannus tuo muutoksia juna- ja bussiliikenteeseen. Liput kannattaa hankki ajoissa, sillä juhannus on vuoden vilkkain matkustusajankohta.
Alkava kesä tuo muutoksia juna- ja bussiliikenteeseen. Erityisesti koululaisia palvelevissa vuoroissa on poikkeuksia ja supistuksia kesän ajan.
Joulu on vuoden vilkkain matkustusajankohta. Bussiliput kannattaa ostaa etukäteen, sillä Matkahuollon lipunmyynnissä on vilkkainta joulunaluspäivinä.
Marraskuussa 2013 alkanut metron yöliikennekokeilu ei jatku ensi vuonna. Yöliikenteen matkustajamäärät ovat jääneet selvästi vähäisemmiksi kuin vuorokauden muina jaksoina.
VR:n kauko- ja lähijunat kulkevat jouluna harvennetuin aikatauluin. Osa yöjunista lähtee Pasilan autojuna-asemalta Helsingin päärautatieaseman sijaan.
Itsenäisyyspäivänä 6.12. Helsingin seudun liikenteessä ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. Useilla linjoilla on lisälähtöjä. U-linjojen SS-lähtöjä ei ajeta. Juhlatapahtumien aikana liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä.
HSL-alueen joukkoliikenteessä on voimassa yötaksa klo 2.00-4.30.
Koulujen alkamisen myötä bussiliikenteen aikataulut muuttuvat. Syksyn aikatauluihin siirrytään porrastetusti 6. elokuuta alkaen.
Bussi- ja junaliikenne siirtyy kesäaikatauluihin. Bussiliikenteessä kesäaikataulut ovat voimassa 2. kesäkuuta lähtien. Junaliikenteessä aikataulut muuttuvat 16. kesäkuuta alkaen.
Flow Festivalin rakennusaikaiset tilapäiset liikennejärjestelyt vaikuttavat pyöräiljöiden ja kävelijöiden liikkumiseen. Tapahtuma järjestetään 7.-11.8.2013 Suvilahden vanhalla voimala-alueella sekä sitä ympäröivillä alueilla Helsingissä.
Juhannus ja alkava lomakausi tuo muutoksia joukkoliikenteeseen. Osa vuoroista ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan, minkä lisäksi tiedossa on erikoisaikatauluja sekä peruutuksia.
HSL:n joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 17.6. HSL ei julkaise kesällä aikataulukirjoja, sillä kesäliikennekausi on lyhentynyt kahdeksaan viikkoon.
Suomalaiset vastustavat tietulleja ja ruuhkamaksuja. Samaan aikaan maksutonta jouokkoliikennettä kannattaa lähes puolet suomalaisista. Ongelma on ilmeinen isoissa kaupungeissa ja pääkaupunkiseudulla.