B.B. King nosti Arttu Wiskarin lavalle

13.09.2015 11:32 -

Arttu Wiskarin ensikosketus musiikkiin tapahtui B.B. Kingin keikalla, kun blueslegenda poimi Wiskarin syliinsä kesken keikan.

– Veikkaan, että olin jotain viiden vanha ja se oli ensimmäisiä kosketuksia musiikkiin, Arttu Wiskari muistelee.

Kotona musiikkia oli kuunneltu aina ja Wiskari oli kiertänyt isänsä mukana tämän keikoilla, mutta B.B.Kingin keikka oli ensimmäinen kerta, kun Wiskari pääsi konserttisaliin.

Arttu oli vasta pikkupoika, eikä nähnyt omalta paikaltaan mitään. Aina, kun hän nousi seisomaan, kehotettiin taaemmilta riveiltä häntä istuutumaan.

– Mua harmitti hemmetisti, etten nähnyt mitään. Siellä oli iso bändi, kauhean kokoisia mustia miehiä lava täynnä ja mua kiinnosti ihan älyttömästi.

Wiskari olikin pian katsomassa keikkaa käytävältä, jossa hän alkoi ryömimään lähemmäs lavaa, kunnes iski lopulta käpälänsä kiinni lavanreunaan.

B.B. King keskeytti soittamisen, näytti bändille, että hekin lopettaisivat, ojensi kätensä ja poimi pienen Artun. Yleisön repesi aplodeihin, mukaan lukien Wiskarin isä, jolla kesti hetki huomata kuka lavalla tähden sinihopeista takkia olikaan hipelöimässä.

Isä lähti juoksemaan lavalle hakemaan poikaansa pois.

– Kaikki oli hyvin. B.B. King sanoi, että antaa pojan tulla, jos kiinnostaa.

Muusikko ojensi Artulle kitara-pinssin, jossa luki Lucille. Wiskari sai myös tapailla muutaman sävelen bluesmiehen Lucille-kitaralla.

– Koko keikan mä sitten makoilin siinä lavan reunassa ja kuuntelin tämän keikan.

Tämän ensikosketuksen jälkeen Wiskari alkoi kuuntelemaan bluesia ja nyt miehen ura on noussut musiikista.

Arttu Wiskari kävi Jarkko Luoman vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmassa 12.9. Kuuntele koko Arttu Wiskarin Elämän soundtrack.

Kilpailut

Uusimmat