Johanna Kurkela uudesta albumistaan: Tässä avataan äärilaitoja

11.09.2015 11:07 -

Johanna Kurkelan uusin albumi Ingrid julkaistiin perjantaina 11. syyskuuta. Vappu Pimiän haastattelussa Kurkela kertoo levyn olevan syvempi sukellus hänen omaan elämäänsä.

Ingrid on Johanna Kurkelan seitsemäs albumi ja samalla levy juhlistaa laulajattaren kymmenvuotista uraa.

– Juhlan paikka tämä on. Koen, että jonkinlainen ympyrä sulkeutuu tämän levyn myötä. Sitä lähti aikanaan sellaiselle tutkimusmatkalla omaan sielunmaisemaan. Tuntuu, että tällä levyllä avaan ihan niitä ydintuntoja ja äärilaitoja. Avaan niitä oivalluksia, mitä tällä kymmenen vuoden matkalla tai koko elämän matkalla on tullut oivallettua.

Johanna Kurkelan kappaleissa on usein käsitelty rankkojakin aiheita ja niissä on voimakas tunnelataus. Nyt Kurkela menee omien sanojensa mukaan vielä syvemmälle Ingrid-levyllä. 

– Olen aina ollut sellainen yksinäinen susi. Jos on jotain vaikea ja kipeä asia, niin sen kanssa menee olemaan yksin. Siitä ei osaa oikein puhua tai jakaa toisten kanssa. Musiikki on ollut minulle ainoa väylä käsitellä niitä. Tämä on ollut puhdistavaa tuoda ne kaikki kappaleiksi.

Ingrid syntyi yhdessä Saara Törmän ja Aku Rannilan sekä tuottaja Jurekin kanssa. Kurkela kiittelee Vapun haastattelussa tekijätiimiä vuolaasti.

Miksi Lassi ja Leevi -sarjakuva on Johanna Kurkelalle niin tärkeä? Kuuntele koko haastattelu:  

Kilpailut

Uusimmat