Rocktähti Jyrki 69 paljastaa: Ratsastelen kansainvälisessä fantasiaelokuvassa

18.08.2015 10:02 -

Katja Ståhlin 7 oikein Riskirajoilla -ohjelmasarjassa kuultiin perjantaina paljastus The 69 Eyes -solistin seuraavasta aluevaltauksesta, kun musiikin ja keikkailun ohella keskustelu siirtyi laulajan tulevaan näyttelijäsuoritukseen.

The 69 Eyes -yhtyeestä tuttu Jyrki Linnankivi jäi kiinni tulevasta elokuvapestistään, kun hän päätyi harjoittelemaan ratsastusta Katja Ståhlin hevosella.

– Viime syksynä ystäväni aviomies soitti ja kertoi, että hänen yhden kaverinsa pitäisi kokeilla ratsastamista yhtä elokuvaa varten. Sanoin, että totta kai, mutten tiennyt, että tulossa olisi Jyrki 69, Ståhl muistelee.

– Prätkärotsissa mun valkoisen hevosen kanssa näytitte kyllä aika vahvalta.

Linnankivi selkeästi yllättyi Ståhlin ottaessa puheeksi hänen elokuvaroolinsa kesken suoran lähetyksen.

– Mä ihan punastun täällä.

– Se on fantasialeffa ja mut on bongattu siihen ihan ulkonäön perusteella, ei siis tuttujen kautta. Tekijät varmaan ajattelivat, etteivät jaksa maskeerata ketään näin hassun näköiseksi, Linnankivi heittää.

Enempää laulaja-näyttelijä ei suostu tulevasta elokuvasta kertomaan.

– Elokuvaratsastelusta kuullaan sitten myöhemmin, ei ole lännenelokuva, Linnankivi kuitenkin paljastaa.

Hi Ho Silver! #gothnroll #gothabilly #the69cats

Pääaineenaan analyyttista kemiaa opiskellut filosofian maisteri on ehtinyt urallaan tehdä monenmoista. Artistin mukaan korkeakoulutus on perinteisissä rokkaripiireissä harvinaista.

– Rokkarin pitäisi olla keikalla tai istua baarissa. Mä oon niin kiltti poika, että menin yliopistoon opiskelemaan, opinnot toki venyivät hirveesti, Jyrki 69 muistelee.

Maisterin papereiden lisäksi laulaja kertoi opiskelleensa huvikseen tietojärjestelmäosaamisen maisteritutkinnon ja nyt suunnittelevansa iltalukion ranskan kielen opintoja syksylle.

Artistin mukaan oman koulutuksen mukaista työtä kannattaa myös tehdä.

– Oon ollut labroissa töissä. Mikä järki olisi lukea itsensä joksikin ja olla tekemättä sitä työtä. Elämässä voi tehdä kaikkea ja mua kiinnostaa niin monet asiat, Linnankivi kertoo.

Koko ohjelman voit kuunnella alta:

Ohjelmassa soineet kappaleet:

Elvis Presley: It's Now Or Never
The 69 Cats: Runaway
Teddy & The Tigers: Tiger Twist
Stray Cats: Stray Cat Strut
Blondie: Call Me
Lords Of The New Church: Live For Today
The 69 Eyes: Lost Boys
Jerry Lee Lewis: Whole Lotta Shakin' Going On
Shooter Jennings: Outlaw You

Kilpailut

Uusimmat