7 oikein -flirttivinkit: Miten lähestyä uutta, kiinnostavaa tyyppiä?

09.06.2015 15:20 -

Ihmissuhdekouluttaja Karla Nieminen keskusteli maanantaina Tuomas Enbusken kanssa 7 oikein -ohjelmassa flirttailusta. Flirttailu on kovin kulttuurisidonnaista, mutta vaihtelua löytyy suomalaisistakin. Liika yrittäminen ei asiantuntijan mukaan ole paras vaihtoehto.

Karla Nieminen lähestyy flirttailua insinöörimäisen selkeästi. Naisella onkin itsellään diplomi-insinöörin koulutus, joka kuulemma näkyy siinä, että homma pysyy simppelinä.

— Mä heitän selkeitä steppejä, yks, kaks, kolme, että kokeile näitä, hymyili Nieminen Enbusken haastattelussa.

Ihmissuhdekouluttajan mukaan suomalaisille flirttailu vaatii suomalaisilta vähän enemmän työtä kuin vaikkapa latinoilta.

Tuomas Enbuske innostui vertailusta latinokulttuuriin.

— Se on kulttuurinen meemi, että oikeasti esimerkiksi naisia puhutellaan tietyllä tavalla. Mä puhun nyt hyvin mieskeskeisesti, koska satun olemaan valittavasti itse. Pyydän sitä anteeksi. Kun mies siellä lähestyy naista, on kulttuuriin kirjattu ihan eri tavalla nää sukupuolten erot. Meillähän näitä ei ei ole kirjattu vaan niitä neuvotellaan jatkuvasti uusiksi. Pohjoismaalaiset miehet on ylipäätään kastroitu kaikki.

Haastattelussa Karla antaa vinkkejä siihen, miten uutta ja kiinnostavaa ihmistä kannattaa lähestyä. Purevatko esimerkiksi etukäteen pohditut älykkäät keskustelunavaukset tositilanteessa?

Karla kehottaa ensinnäkin yrittää aidosti yrittämään innostua itseä lähestyvästä ihmisestä, sillä hänessä saattaa olla jotain hyvinkin potentiaalista.

— Ja siihen, miten aloittaa se keskustelu, niin siinä ei mitään suurta kynnystä kannata niille puheenaiheille asettaa. Itse voisin vaikka baarissa heittää, että "onpas hassut sohvat" tai "onkohan täällä uusittu lattiat" tai "mitä sä juot" tai "mikä on hyvää olutta", tai "kuka tän musiikin esittää" tai jotain sellaista, neuvoo Nieminen.

Haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta:

Karla julkaisee Jäänmurtajat-vinkkiblogia.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat