Johanna Kurkelan uutuuskappale koskettaa: "Haettiin pitkään sitä, miltä kuulostaa kun sattuu"

22.05.2015 12:10 -

Upeista tulkinnoistaan tunnettu Johanna Kurkela on julkaissut uuden kappaleen Kuolevainen. Koskettava kappale on samalla synkkä, mutta voimaannuttava. Laulaja seisoo kaiken takana itse, sillä iloa ei voi olla ilman toista puolta.

Kuuntele haastattelu:





Johanna Kurkelan seuraava albumi ilmestyy syksyllä. Levyltä on julkaistu jo pirteä kappale Ei panikoida ja nyt uusi synkempi Kuolevainen.

— Me ollaan vuoden päivät tehty tätä albumia. Ei panikoida biisistä on muodostunut sellainen teemabiisi. Musta tuntuu, että se nivoutuu levyksi, jossa on molempia puolia.

Kuolevainen oli Johanna Kurkelan, sekä hänen tiiminsä ensimmäinen yhdessä tekemä kappale. Uutta materiaalia ovat olleet luomassa Jurek Reunamäki, Aku Rannila ja Saara Törmä.



— Kuolevainen biisi on ollut valmiina jo vuoden. Tämä on ollut vaikein biisi minulle, koska teksti on vahva, koskettava ja menee syvälle. Melodia on tosi tarttuva, Johanna analysoi.

— Haettiin pitkään sitä, miltä kipu kuulostaa ja miltä kuulostaa kun sattuu. Näen musiikin mielikuvin. Joistakin soundeista saattaa tulla mieleen multa, auringonsäteet tai metsä, Johanna kertoo.

Miksi kipua lauluun?

— Miksi ei? Koen, että ei ole iloa, jos ei ole sitä toista puolta. Ne mahdollistavat toinen toisensa. Se, että me voidaan olla onnellisia ja rakastaa, me tarvitaan se toinenkin äärilaita. Ne ovat saman asian kaksi kääntöpuolta, Johanna selittää synkempiä teemojaan.

— On kiva tuoda synkkiä sävyjä valon tueksi. Miettii vaikka nuotiota, miten kauniisti se loistaa iltapimeällä. Ei se päivällä oikein näytä miltään, mutta sitten kun on pimeä, se nuotio pääsee oikeuksiinsa ja se valo.

Kilpailut

Uusimmat