Vapun reseptit: Suklainen mansikka-juustokakku

08.05.2015 13:10 -

Juustokakkuja on kahdenlaisia, hyydytettäviä, joiden täytettä ei kypsennetä uunissa. Toinen llaatu on ns. amerikkalainen juustokakku, joka täytteineen päivineen kypsennetään uunissa. Molemmat ovat herkullisia ja makumaailmat rajattomat.

Itse kuitenkin useammin valmistan perinteistä amerikkalaista versiota, joka siis kypsennetään uunissa. Tämä suklaan ja mansikan herkullinen yhdistelmä ei välttämättä ole kakuista kaunein, mutta taatusti herkullinen. Hyvä vaihtoehto vaikka äidille, ilahtuminen on taattu, lupaan! Tähän saa myös hyvin upotettua pakastimessa lojuvia viimeisiä marjoja. Ja tämä kakku tehdään mieluusti jo edellisenä päivänä valmiiksi!



SUKLAINEN MANSIKKA-JUUSTOKAKKU
1 pkt Myllyn Paras pyöreä suklaataikina (pakaste)
n. 1l mansikoita pakastettuja tai tuoreita
250 g mascarponejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 vaniljatanko (siemenet)
3 hyppysellistä suolaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)

Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön. Kun pohja on sulanut, painele se pyöreän irtopohjavuoan pohjalle ja paista sitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Aloita täytteen valmistus: Muussaa mansikoita haarukalla hieman pienemmäksi. Laita sivuun. Vatkaa tuorejuustoa sähkövatkaimella pari minuuttia, niin että siitä tulee ilmavaa. Lisää joukkoon sokeri ja suola, jatka vatkaamista. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaten aina lisäämisen jälkeen, niin että muna sekoittuu seokseen.

Avaa vaniljatanko keskeltä terävällä veitsellä pitkällä vedolla ja kaavi siemenet tangon kuoresta seokseen. Lisää myös mascarponejuusto ja vatkaa jälleen, niin että seos on tasaista. Lisää kevyesti muussatut mansikat seokseen sekoittamalla, älä vatkaa enää.



Kaada seos vähän jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen ja paista kakkua uunin keskitasolla 60-70 minuuttia. Anna kakun tekeytyä kunnolla ennen tarjoilua, vähintään 6 tuntia, mielummin yön yli. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.

Kilpailut

Uusimmat