Tänään vietetään Älä laihduta -päivää: Olemmeko koskaan tyytyväisiä vartaloomme?

06.05.2015 07:32 -

Kansainvälisen Älä laihduta -päivän tarkoituksena on herätellä ihmisiä kyseenalaistamaan laihduttamiseen ja painoon liittyviä päähänpinttymiä ja pakkomielteitä.

Syömishäiriöliitto toivoo, että edes yhtenä päivänä vuodessa jokainen voi ja saa hyväksyä kehonsa sellaisena kuin se on. – Ei ole olemassa yhtä oikeaa kehonmuotoa ylitse muiden.

Novan aamu pohti laihduttamista ja lihavuutta, kuuntele lisää:

Älä laihduta -päivänä keskustellaan hyvinvoinnista ja terveydestä, joiden lähtökohtana ja päämääränä ei ole laihtuminen. Älä laihduta -päivä viestii, että ihminen voi elää terveellisesti ja olla terve koosta riippumatta. Älä laihduta -päivänä julistetaan painorauha (Painorauhan julistus PDF:nä). Älä laihduta -päivänä muistetaan myös syömishäiriöön sairastuneita.Kansainvälisen Älä laihduta -päivän (International No Diet Day) perustaja on Mary Evans Young, jolla on omakohtainen kokemus syömishäiriöstä. Young johtaa Diet breakers -nimistä ryhmittymää Briteissä. Älä laihduta-päivän symbolina on vaaleansininen nauha.

Älä laihduta -päivä järjestettiin ensimmäisen kerran 1992. Suomessa Älä laihduta -päivän on lanseerannut Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry, joka kampanjoi asian puolesta ensimmäistä kertaa vuonna 2008. Valtakunnallisena päivää on vietetty vuodesta 2010.

Lue lisää päivästä ja sen tapahtumista

Kilpailut

Uusimmat