Ilkka Kanerva Paavo Väyrysestä: Siinä on sellaista markkinoilla hevosen vaihtamisen makua

23.04.2015 17:05 -

Suomen pitkäaikaisimpiin kansanedustajiin lukeutuva Ilkka Kanerva pitää Paavo Väyrysen valintaa europarlamentikkona jatkamisesta valitettavana.

Pitkänlinjan kansanedustaja Ilkka Kanervalle eduskunta on rakas paikka ja se tuntuu olevan hänelle kuin toinen koti.

— Mihinkäs ihminen kotoaan lähtisi? Se on minulle rakas, eikä se ole minulle oikeasti työpaikka. Joku luonteenpiirre on vienyt minut siihen, että politiikka on minulle jonkinlainen yhteiskunnallinen missio, kansanedustaja kertoo Rita Strömmerin haastattelussa Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Kanervan mukaan politiikassa vahvasti mukana oleville eduskunta on se paikka missä pitää olla. Kanervasta se on foorumi ja tori, missä politiikkaa tehdään.

 

Kanerva pitää Paavo Väyrysen ratkaisuja valitettavina. Väyrynen on pyytänyt vapautusta kansanedustajan tehtävistä ja aikoo jatkaa työskentelyä europarlamentaarikkona.

— Siinä on vähän sellaista markkinoilla hevosen vaihtamisen makua. Katsotaan sitä vihreää oksaa olosuhteiden ja suhtanteiden valossa liian kanssa minun mielestäni.

— En minä ole kellekkään sanomaan, etteikö saa mennä Europarlamenttiin tai, etteikö saisi pysyä Suomessa — päinvastoin, Kanerva summaa. 

Kuuntele Novan taajuudelta 23.4 tullut haastattelu kokonaisuudessaan.

Kuvat: Kaisa Honka

(Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat