Tom Pöysti: Minkä takia ilo ja riemu on julistettu pannaan?

15.04.2015 16:03 -

Jos Helsingissä on hymyilevä ihminen, se on ongelmajäte, joka on joko suomenruotsalainen tai homo, ja ne pitää lähettää Ahvenanmaalle hymyilemään, tuhahtaa Marco Bjurströmin vieraana ollut Tom Pöysti. Pöysti peräänkuuluttaakin Suomesta kadonnutta hymyä ja iloa.

Tarinoita teatterista, ihmisistä, linnuista ja etenkin elämästä kuultiin tiistaina 14.4.2015, jolloin Tom Pöysti ihastutti Marco Bjurströmin vieraana.

Haastattelu Tom Pöystin kanssa alkaa J. Karjalaisen Sekaisin-kappaleella, joka hyvin kuvaa Pöystin suhtautumista elämään. Pöystin elämä on hänen itsensä mukaan ollut alusta asti onnellisesti sekaisin. 

– On kivaa olla sekaisin. Se vie eteenpäin.

Pöystin mukaan elämän kulinarismin pitäisi olla jokaisen lähtökohta. Elämän kulinarismilla hän tarkoittaa elämästä nauttimista, ja Pöysti kysyykin, kuka meitä on kieltänyt nauttimasta. Riemu ja ilo on hänen mielestään julistettu pannaan, ja ne nähdään toisarvoisina ja pinnallisina asioina. 

– Viekää itsenne ulos! Katsomaan säätä, lintuja, ihmisiä, mitä tahansa. Vaikeinta siinä on saada kengät jalkaan, sen jälkeen kaikki on kivaa. 

Lehtokurpista, välittämisestä, suomalaisten uutteruudesta ja tarinoita elämän ilosta ja riemusta voit kuunnella tästä:

 

 


(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat