Maukkaat pääsiäisen munaherkut Hanna Sumarin tapaan

04.04.2015 13:20 -

Sisustustoimittaja ja ruokakirjailija Hanna Sumari kävi Makuasiaa -ohjelmassa Maria Leppäsen vieraana ja aiheena, kuinkas muutenkaan, oli pääsiäisen kunniaksi ruoat, joissa on pääosassa kananmunat. Nappaa ohjeet ja kokeile herkkuja!

 

Frittata

vuoka noin 25 x 30 cm

Tarvitset:

16 munaa
1 dl maitoa, ruokakermaa tai kermaa
2 valkosipulin puristettua kynttä
150g mustaleima emmentalia raasteena
1 tl suolaa
mustapippuria

Täyte:

300g vihreää parsaa
200g parsakaalia
1 sipuli
1 dl persiljasilppua

Tee ensin täyte

Keitä parsat ja parsakaali miedosti suolatussa vedessä al dente  ja hauduta sipulit pannulla pehmeiksi lorauksessa oljyä. Laita vuokaan leivinpaperi ja pane vuoan pohjalle vihannekset, sipuli ja hienoksi hakattu persilja.
Riko kulhoon munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito, mausteet ja juustoraaste. Kaada varovasti vihannesten päälle.
Paista 150 astessa noin 40 min. Kokeile onko kokonaan hyytynyt ja anna jäähtyä.
Leikkaa pieniksi mukaviksi paloiksi. Voit laittaa keskelle tikun ja siihen kirsikkatomaatin puolikkaan ja/tai parmankinkkua.


Pavlova Hanna Sumarin tapaan

 

Tarvitset:

6 kpl munan valkuaisia
3 dl sokeria
1 tl  vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl sitruunan mehua TAI valkoviinietikkaa

Täyte

5 dl kuohukermaa
1-2 rkl sokeria
1-2 tl  vaniljasokeria

Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauho desilitraan sokeria.
Kuumenna uuni 125 asteeseen.
Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä siihen tarjoiluastiasi kokoinen ympyrä.
Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää sokeri ja sokeri + maissijauhot ja vaniljasokeri vähitellen joukkoon samalla vatkaten. Vaahdosta tulee satiinin kiiltävää ja tiivistä. Lisää viimeiseksi sitruunanmehu tai etikka.
Kuivata marenkia 120 asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Älä avaa luukkua välillä. Voit myös sammuttaa uunin paistoajan jälkeen ja jättää marengin uuniin koko yöksi.
Täytteeseen vispataan 5 dl kermaa + 2 rkl sokeria.  Lisäksi litra marjoja tai hedelmäpaloja.

HUOM! Pohja säilyy huoneenlämmössä hyvin viikon verran. Kakku kannattaa kuitenkin täyttää vasta tarjolle tuotaessa.

 

 

Sitruunakiisseli

 

Jälkiruoka on usein liikaa vaikka sitä tekee mieli. Raikas sitruunakiisseli sopii monenlaisten ruokien jälkeen nautittavaksi. Se valmistuu nopeasti, mutta jäähdyttämisen menee tovi.

 

3 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 munankeltuaista
2 rkl Maizenaa
1 sitruunan mehu
150 g mascarponejuustoa

Sekoita kattilassa kylmä vesi, sokeri, keltuaiset ja Maizena. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna hautua pieni hetki. Jäähdytä. Lisää sitruunan mehu. Notkista mascarpone ja lisää siihen sitruunakiisseli koko ajan vatkaten. Laita kiisseli vadille tai annosmaljoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa. Koristele marjoilla.

 

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat