Ben Furman on huolissaan suomalaisten lääkitsemisestä: Se on mennyt tavallaan överiksi

31.03.2015 16:45 -

Manipuloiko lääketeollisuus meitä syömään liikaa lääkkeitä? Mitä vastaa psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman.

Ben Furman on psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti ja ratkaisukeskeisen psykoterapian kouluttaja. Furman pyrkii viestimään ihmisille, miten henkistä hyvinvointia voisi tukea.

– Se viesti, mitä pyrin viemään on ihmisen henkisen hyvinvoinnin tukeminen ja auttaminen, se on tavallaan psykiatrin työtä. Psykiatrit eivät pelkästään hoida mielenterveysongelmia vaan he yrittävät miettiä myös, miten me kaikki tuntisimme olomme paremmaksi tässä maailmassa, Fuurman kertoo Marco Bjurströmin haastattelussa Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Furman pitää isona huolena sitä, että lääketeollisuudella on niin paljon valtaa vaikuttaa siihen, mitä psykiatrit ajattelevat ja mitä mielenterveys-sektorilla yleensäkin tapahtuu. Se on johtanut siihen, että lääkityksiä määrätään yhä enemmän aikuisten lisäksi jopa pienillekin lapsille.

– Se on mennyt tavallaan överiksi. Minusta tuntuu etteivät ihmiset ymmärrä sitä, että se on niin kuin valtava lumivyöry joka vain kasvaa ja kasvaa. Sitten kaikki alkavat ajatella, että se on ihan normaalia ja yhtäkkiä koko väestö on lääkitty.

Furmanin mukaan, USA:ssa joka yhdeksännellä lapsella on jo lääkitys. Siellä asuvista 40-60-vuotiaista naisista 25 prosenttia syö masennuslääkkeitä.

Kuuntele Novan taajuudelta 31.3 tullut lähetys kokonaisuudessaan.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat