Suomalaisista kirjoittanu André Noël Chaker: Kun huumorin ovi aukeaa, kaikki on mahdollista

24.03.2015 16:45 -

André Noël Chaker on kokenut puhuja. Maahamme yli 20 vuotta sitten päätynyt kanadalainen sanoo, että suomalaisille pitää puhua huumorin kautta.

André Noël Chaker on Suomeen yli 20 vuotta sitten päätynyt montrealilainen juristi ja kirjailija. Noel on kirjoittanut viisi kirjaa joista viimeinen on The Finnish Miracle - Ihanuuksien ihmemaa. Se kertoo kulttuurin vaikutuksesta menestykseen Suomessa.

– Halusin kirjoittaa inspiroivan kirjan, siitä mikä on kulttuurin vaikutus menestykseen ja "case" eli "tapaus" Suomi.

Chakerin mukaan suomalainen kulttuuri on ihan omanlaisensa. Hänestä on mielenkiintoista, miten suomalainen kulttuuri on tuottanut mahtavan ja vakaan, kaikille hyvinvointia tarjoavan valtion vähän eri tavalla, kuin muualla maailmassa.

– Täällä on niin paljon vahvuuksia, kun täällä asutaan niitä ei nähdä. Ehkä se vaatii ulkopuolisen, joka ymmärtää katsoa niitä asioita erinlaisin silmin, Chaker toteaa Marko Bjurströmin haastattelussa Novan Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Chaker valittiin vuonna 2012 Speakersforumin Vuoden Puhujaksi. Hän kertoo, että suomalaisille kannattaa luoennoida huumorin avulla, eikä lähteä elvistelemään omalla ammattitaidollaan.

– Se huumori jota harrastan on itseironia. Ihmiset ajattelevat, että, "wau kaveri osaa nauraa itselleen, okei kuunnellaan".

André Noël Chaker kertoo lisää siitä millaisia me suomalaiset olemme. Kuuntele koko 24.3. Novan taajuudelta tullut Seitsemän oikein -lähetys:

 

Kuva: Kaisa Honka

(Radio Nova)

 

Kilpailut

Uusimmat