Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri: Koko demokratia perustuu siihen, että saa vastauksia

23.03.2015 17:45 -

Aiemmin Yölinjalla kuuntelijoiden ongelmia ratkaissut Pekka Sauri, ratkoo nykyään kaupunkilaisia askarruttavia kysymyksiä sosiaalisessa mediassa.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri tunnetaan siitä, että hän auttaa ihmisiä vastaamalla heitä askaruttaviin kysymyksiin. Vaikka Sauri on apulaiskaupunginjohtajana korkeassa virassa hän pyrkii vastaamaan kaikkiin hänelle lähetettyihin kysymyksiin. Hän käyttää apunaan sosiaalista mediaa, koska se tavoittaa monta ihmistä yhtäaikaa.

– Vähintä mitä voin tehdä on vastata kysymyksiin. Koko demokratia perustuu siihen, että saa vastauksia, Sauri kertoo Tuomas Enbusken haastattelussa Novan Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Saurin mukaan suomalaisten ongelmat menevät trendien omaisesti. Ongelmiin vaikutti Suomen vaurastuminen, lama ja myöhemmin tekninen kehitys.

Sauri teki ennen Radio Suomessa ja Radio Cityssä yölinja-ohjelmaa, jossa hän vastaili ihmisten kysymyksiin. 80-luvulla erinlaiset tabut murtuivat ja ihmiset alkoivat puhua esimerkiksi insestistä. 90-luvulla tekniikka kehittyi ja ihmisten ongelmalistaan ilmestyi erinlaiset tietokoneriippuvuudet.

Yhteinen nimittäjä suomalaisten ongelmille on  Saurin mukaan tyydytyksenhallinan ongelmat. Monet ongelmakysymyksistä liittyivät juurikin nautintoaineisiin, päihteisiin ja mielihyvän hallintaan.

Saurikin kohtaa kritiikkiä. Jos esimerkiksi on kova lumimyrsky ja ihmisillä on hankaluuksia liikkua saattaa tulla hyvin täpäkkää palautetta Helsingin apulaiskaupunginjohtajalle.

Miten Sauri käsittelee saamaansa kritiikkiä ja mitä asiaa studiossa piipahtaneella Enbuske & Linnanahde Crew:n käsikirjoittaja Jari Keräsellä oli. Kuuntele koko 23.3. Novan taajuudelta tullut Seitsemän oikein -lähetys:

 

 

Kuva: Kaisa Honka

(Radio Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat