Raitis Petri Piatu Puhakka: Odotin pääseväni siihen tilaan, että voin ruoskia itseäni

20.03.2015 16:45 -

Piatu Puhakka on juonut elämästään 30 vuotta ja käyttänyt huumeita 15 vuotta. Nyt hän on raitis.

Alkoholisoitunut Petri Piatu Puhakka oli käynyt viisi kertaa A-klinikalla ilman tuloksia, ennen kuin töistä osattiin suositella hänelle Minnesota-hoitoa.

– Pahimpina aikoina ahdistus ja tuska muuttuivat niin konkreettisiksi, että lopussa ajauduin tilanteeseen missä nautin eniten yksin olemisesta kotona. Vedin siellä kamaa ja valvoin viikonloput. Välillä kävin peilin edessä haukkumassa itseäni, Puhakka kertoo Katja Ståhlin haastattelussa.

Puhakan mukaan, hän piti "hauskana" sitä tilaa, kun sai ruoskia itseään. Piatu on yrittänyt itsemurhaa kaksi kertaa, mutta ne olivat enemmänkin avunhuutoja ympärillä oleville ihmisille.

A-klinikan toiminta ei saanut alkoholisoitunutta Puhakkaa raittiiksi. Terapeutti puhui siitä, että mitä jos Piatun juominen johui hänen homoudestaan. Häntä kehoitettiin myös juomaan vähemmän. Puhakalle tuli sellainen olo, ettei hänen ongelmaansa otettu tosissaa.

– Ylipäätäänsä se, että keskusteltiin tuolla tavalla, niin tulihan mullekkin sellainen olo, että mikä paikka tämä on.

Piatu Puhakka kertoo lisää alkoholismista, raitistumisestaan ja siitä, miten Minnesota-hoito vaikutti häneen Seitsemän oikein -ohjelmassa. Kuuntele 20.3. Novan taajuudelta tullut lähetys kokonaisuudessaan:

 

Kuva: Kaisa Honka

(Radio Nova)

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat