Turkissa asuva kirjailija ja toimittaja naisten asemasta: Äidit ovat vahvassa asemassa

19.03.2015 16:45 -

Turkissa asuva kirjailija ja toimittaja Reeta Paakkinen kertoo, millainen asema turkkilaisilla naisilla oikeasti on.

Reeta Paakkinen kertoo Seitsemän oikein -ohjelmassa, että naisella on vahva rooli turkkilaisessa yhteiskunnassa, kun on äiti.

– Sen huomaa itsekkin, että on vahvassa asemassa. Voi mennä melkein kelle tahansa miehelle sanomaan, että kuule minä olen äiti, joten tiedän nämä asiat paremmin kuin sinä. Ja se tehoaa, Paakkinen kertoi Rita Strömmerin haastattelussa.

Anoppi on sellainen henkilö, jonka asema on erittäin tärkeä. Reetta Paakkisen mukaan, avioliitossa miehen äiti on tosi tärkeä. Anoppi saattaa tulla kylään milloin tahansa.

– Se rooli on erittäin vahva ja sitä on turha yrittää horjuttaa, siitä ei yleensäottaen tule kuin ongelmia.

Turkissa naiset hoitavat lapset yleensä kokonaan. Miehen pääasiallinen tehtävä on käydä töissä ja maksaa kaikki perheen menot.

Erotilanteissa ei ole yhteishuoltajuutta, vaan lapsi jää automaattisesti äidilleen. Lapsi voi päätyä muulle, jos äidillä on terveydellinen tai mielenterveydellinen ongelma.

Turkkilaisessa yhteiskunnassa naisten ja miesten roolit jakautuvat työn ja perheen välille. Vain 30 prosenttia naisista on työelämässä. Naiset voivat kuitenkin edetä urallaan, kertoo turkkilaisessa mediayhtiössä työskennellyt Paakkinen.

– En kokenut, että se olisi ollut mahdotonta.

Reeta Paakkinen kertoo lisää Turkista ja siellä asuvista naisista sekä mielenkiintoisia faktoja turkkilaisista miehistä. Kuuntele 19.3. Novan taajuudelta tullut lähetys kokonaisuudessaan:

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat