Ystävänpäiväkisan satoa: kukkia, herkkuja, iloisia yllätyksiä ja yhdessäoloa

13.02.2015 15:15 -

Radio Nova keräsi radionova.fi-sivuillaan kuuntelijoidensa kokemuksia onnistuneimmista ja romanttisimmista ystävänpäivistä. Mukaan mahtui niin pullantuoksua, vauvauutisia kuin elämyksiä koti- ja ulkomailla. Myös koskettavia tarinoita ja odotusta mahtui mukaan,

Saimme reilusti yli sata erilaista tarinaa, osan kuvien kanssa, ympäri Suomea. Keräsimme sadosta alle esimerkkejä, joissa kaikissa romantiikka tarkoittaa vähän eri asiaa. Arvoimme vastanneiden kesken uutuusmusiikkia ja ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille osallistujille ja ennen kaikkea hyvää ystävänpäivää!

"Ystäväni omatekemät suklaiset lusikat, joissa oli resepti mukana: 200 g suklaata, 24 kpl puu(kataja)lusikoita (kertakäyttöisetkin käy), nonparellit, rusinat, mantelit/haluamiasi koristeita. Valmistusohje: Mitä vaaleampaa suklaata käytät, sitä miedommalla lämmöllä se pitää sulattaa. Riittää että mikroaaltouuni käy puoliteholla tai että vesihaude höyryää, ei kiehu. Kaada sulanutta suklaata isoihin esim. kertakäyttö muovilusikoihin. Täytä lusikat 2/3 verran suklaasulalla ja ripottele pinnalle nonparelleja/ ranskanpastilleja/pieniä pyöreitä Mariann- karkkeja/Lontoon rakeita/pähkinärouhetta/mantelilastuja/rusinoita tai muita kaapistasi löytyviä herkkuja. Tee useita erilaisia ja erinäköisiä. Laita lusikat sitten viileään kovettumaan. Irroita lopuksi jähmettyneet suklaaherkut lusikoista."

Anja Oulusta (kuva yllä)

"Silloinen miesystäväni pyysi minut traktorin kyytiin ja vei paikalliselle huoltoasemalle kahville. Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan. Nykyään mieheni ja lasteni isä."

Leena Koskekylästä

"Kun saa aamusella herätä oma Rakas vierellään."

PL Padasjoelta

"Tuoreessa suhteessa miesystävä kokkaili itse minulle ravintolaillallisen. Oli viiniä ja sisäfilettä. Pöydällä paloi myös kynttilöitä. Ilta oli suurenmoinen. Rakkaudella valmistettu ruoka teki tyytyväiseksi ja onnelliseksi. Sama mies vei minut Kärppä-klubin buffetillalliselle ja sielläkin sai herkutella hyvässä seurassa hyvää ruokaa."

Taina Oulusta

"Romattinen ja ennenkaikkea ikimuistoinen ystävänpäivä oli 2013 jonka rakkainpani kanssa vietin HoChiMinh Cityssä.Siellä upeat uudenvuoden koristeet kukkaloistoineen joka puolella, hyvää ruokaa ja ihania ystävällisiä ihmisiä oli ympärillämme <3 oih.."

Pirjo Kauhajoelta

"Ei ystävänpäivää pidä sekottaa romanttiseen liibalaabaan. Jos suhteessa on romantiikkaa ja kipinää niin ei se tarvitse ystävänpäivän erityistä korostusta. Jos ystävänpäivänä puoliso alkaisi leivoksia tuomaan niin voisi ajatella tehneen jotain ilkeyksiä :D Ystäviä ts. kavereita muistetaan ystävänpäivänä. Useinhan he jäävät suhteen takia joskus ns. heitteille ja unohuksiin."

Satu Piippolasta

"Tulee olemaan romanttisin ystävänpäivä, kun kaikki muut koulukaverit lähtevät abiristeilylle ja minä, ystäväni kanssa, jäädään sataman terminaaliin ruikuttamaan. Oikeesti iloitaan sydäntemme pohjasta, kun kaikki lähtevät kauas pois edes hetkeksi ja me saadaan olla kaksin!!! :) Mut aika normaalipäivä parhaan kaverin kanssa."

Janina Julkujärveltä

"Toivon, että sen on vasta tulossa. Mitään romanttista ei ole aiemmin ollut keneltäkään mieheltä. Pahus vain, en tästä miehestä paljoa tiedä, parisuhdetilanne, ikä... Siis olen aiemminkin samaisessa paikassa käynyt katsastamassa auton. Tällä kertaa jäbä sanoi, että tuu kyytiin, kun lähti ajamaan autollani pikkucruisailun. Ja siis aivan söpöhymyinen kaveri ja ne silmät. Olen tässä jo pari viikkoa meinannut laittaa sille viestiä Faceen, mut en oo saanut laitettua. Tietty jännittääkin... En ole vain saanut tätä asiaa mielestä ja jo vähän vaivaa liikaakin mieltä, joten jotain tarttis tehä..."

Ulla Mäntsälästä

"Ei mulla oo vielä ollu koskaan ystävänpäivänä mitään romanttista. Josko tuleva ystispäivä korjais asian. Mulla on ainakin suunnitteilla viedä miesystävä syömään ja katotaan, mihin sitten suunnataan. Mutta jos nyt vaikka tällä kertaa tapahtus jtn romanttista, kun kerran miesystäväkin on pitkästä aikaa löytyny. Se on jo sinänsä ihmeellisen romanttista. :D"

Eeva Rovaniemeltä

Muistaa näitä meidän ihania isovanhempia niiin ihania.Sydänleivos 90-v mummolle ja kaffet on hänelle iso asia.

Minna Kotkasta

"En ole pystynyt järjestämään vielä tähän mennessä romanttista ystävänpäivää, kun ei ole ollut aikaa tai ei ole olut lapsivapaata myös rahasta on ollut pulaa. Mutta suunnitelma on miten minkälainen se olisi. Haluaisin mieheni kanssa kahden keskeistä aikaa, kun meillä on sitä noin 2 kertaa vuodessa ja se on aika vähän. Haluaisin meille romanttisen illallisen, johon kuuluisi musiikia, kolmen lajin ruoka ja kynttiläillallinen. Ravintola olisi meille kahdelle, jossa voisi nauttia toisistamme ja rauhasta, jossa voisi unohtaa ajan kulun ja vaan nauttia. Tämä on unelma, jonka haluan joskus pystyä toteuttaa."

Karoliina Riihimäestä

"Mieheni teki kolmen lajin päivällisen."

Sari Kouvolasta

"Pari vuotta sitten ystävänpäivänä oli töissä ravintolassa tarjoilijana. Koko päivän sain katsoa muita onnellisia pareja ja tiesin, että kotiin päästessäni joudun viettämään illan yksin. Poikaystäväni asui silloin eri paikkakunnalla noin parin sadan kilometrin päässä, eikä voinut tulla luokseni silloin, sillä hänelläkin oli töitä. Kotiin palatessani siellä odottikin iloinen yllätys; keittiön pöydällä oli kimppu vaaleanpunaisia ruusuja. Poikaystäväni oli palkannut veljensä, joka asui samassa kaupungissa kanssani, ostamaan ja tuomaan minulle kauniit ruusut ja äitini oli päästänyt hänet sisään. Yllätys oli täydellinen, sillä rakastan vaaleanpunaisia ruusuja. Vaikka en saanut viettää sitä ystävänpäivää rakkaani kanssa, teki hänen eleensä siitä silti romanttisen."

Kreeta Oulusta

"Olen tänä vuonna erittäin kiitollinen ystävistäni. Poikani on vaikeasti sairas ja ystäväni ovat pitäneet minut pystyssä ja hoitanut vanhempaa lastani kun en itse ole kyennyt. Tänä vuonna lähetän heistä jokaiselle kuplamuovipussissa yllätyksen postin kautta. Sisään sujautan kortin, itse tekemän kaulakorun, sydänsuklaita ja jokaiselle jotain omaa minkä olen häntä varten hankkinut. Uskon että yllätys piristää saajiaan todella paljon. Annan myös lupauksen, että välitän heistä muinakin päivinä kun kerran vuodessa."

Jenni Espoosta

"Kun poikaystäväni nykyinen mieheni lähetti kukkapuskan ensi tapaamisemme jälkeen. Olin kuin puulla päähän lyöyty. Tapahtui 70-luvulla."

Raija Vaasasta

"Leivottiin kihlatun kanssa viime vuoden ystävänpäivänä yhdessä pullaa, korvapuusteja. Jauhot pöllähti, kardemumma ja kaneli tuoksui keittiössä ja pullista tuli niin pehmeitä ja maistuvia. Niiden viereen kun jauhettiin vielä itse pavuista tuoretta Juhla Mokkaa, niin täydellinen romantiikka meidän ystävänpäivälle oli valmis."

Timo Kangasalalta

"Ystävälle hyvää mieltä, pieni rasia Geisha-sydänsuklaata... CD hyvää musaa... . pieni mukava illallinen italialaisessa ravintolassa... ja musaa kuunnellen lasi punaviinia ja kynttilät takan reunuksella... Hyvää Ystävänpäivää kaikille tällä ohjeella. Minulla on ainakin toiminut... :-)"

Matti Kaarinasta

"Ala-asteella oli tapana lähettää ystävänpäiväkortteja enempi-vähempi läheisille kavereille. Viidennen tai kuudennen vuoden ystävänpäiväkortit jäivät erityisen hyvin mieleen, sillä silloinen ihastus lähetti niin sympaattisen ystävänpäiväkortin. Se on vieläkin, 7 vuotta myöhemmin tallella jossain."

Minna Ylöjärveltä

"Ystävättären kanssa viininmaistajaiset romanttisessa Wienissä munkkiluostarissa."

Matti Helsingistä

"Sain ihanan kirjeen kaukana asuvalta ystävältä, koin sen parhaaksi lahjaksi, koska nykyään kaikki vaan pääsääntösesti lähettää whats upilla tekstarit, eikä vanhan kunnon kirjeet saa kunniaa."

Marika Tampereelta

"Olimme toivoneet lasta mieheni kanssa kauan! Ja ajattelimme jo kokonaan luovuttaa. Kunnes viimevuonna Ystävänpäivänä mieheni tuoma aamupala sänkyyn suklaineen alkoikin oksettaa. Vessassa tajusin kiertoni olevan myöhässä!! Mieheni lähti hakemaan testiä ja se oli POSITIIVINEN! Pitkä odotus siis palkittiin! Eikä miehenikään ollut pettynyt kun en pystynytkään syömään hänen tekemää "herkku" aamiaistaan! Paras ystävänpäivä IKINÄ!"

Milla Kauvasta

"14.2.2013. Olin töissä naantalin kaivohuoneella, kun mieheni lähetti viestin joka meni suunnilleen näin"En toki ole unohtanut ystävänpäivää vaikka en yleensä muistakkaan merkkipäiviä,mutta kun pääset töistä minulla on sinulle jotakin" Päästyäni töistä ja tullessani kotiin sain toki kaktuksen :-D peruistein: "olet piikkikäs nainen" ja mentyä wc siellä oli pieni pupun poikanen. :-) Itse sitten raskaan työn jälkeen päätin vielä,että avaamme kuohuviini pullon ja kilistelimme. Eikä toki suukkoja ja hempeilyä säästetty!"

Ida Turusta

"Se oli vuosi 2012, kun seurustelin vielä ex-poikaystäväni kanssa. Hän oli varannut elokuvateatterin vip-salin pelkästään minulle ja hänelle sen illan ajaksi. Siellä odotti hänen lisäkseen kimppu punaisia ruusuja, sydän suklaarasia sekä kuohuviiniä tietysti elokuvaherkkuja unohtamatta. Elokuvaksi hän oli valinnut tyttö sinä olet tähti, joka on meille tärkeä elokuva kaikella tapaa. Tunnelma oli vaan niin romanttinen ja elokuvan romanttisimmassa kohtauksessa hän polvistui eteeni ja kysyi: Rakkaani menetkö naimisiin kanssani. Eihän siinä itkulta voitu välttyä vaan samantien kyyneleet kihosivat silmään ja suostuin kosintaan. 2 vuotta myöhemmin koin elämäni rankimman kokemuksen, kun sain kuulla hänen menehtyneen äkillisesti. Kuitenkin vuosi 2012 oli ikimuistoinen kaikella tapaa varsinkin ystävänpäivänä."

Maiju Kotkasta

"Viime ystävänpäivänä yllätin vaimoni viemällä hänet syömään, ja sen jälkeen mentiin Jenni Vartiaisen keikalle."

Jouni Ruskosta

"Kuntokeskuksen järjestämä 120 minuutin ystävänpäiväspinning! Loistavaa musiikkia ja tehokasta piiskausta - ihan paras kaksituntinen. Rakkaudesta lajiin!!!"

Päivi Turusta

"Kun täytin 50 v. sain viettää rakkaiden hiekkalaatikkoystävieni kanssa iki ihanan illan."

Kati Espoosta

"Kaikkein romanttisin ystävänpäivä oli silloin kun esikoiseni syntyi 16 vuotta sitten. Mies kävi synnytyksen jälkeen ostamassa minulle ruusukimpun ja valkosuklaata siniseen sydänrasiaan pakattuna."

Minna Turusta

"Luultavasti tämä tuleva.. Omat häät juhlitaan näillä näkymin 14.2. Jännää! :)"

Karoliina Tampereelta

"Mieheni oli tehnyt ihanan ruuan. Kynttilöitä joka paikassa, vietimme pitkän kylpyhetken. Ja ihanan romanttinen elokuva herkkujen kanssa.<3"

Katja Lautiosaaresta

"Poikaystäväni kanssa laskettelemassa olimme, sen jälkeen nautimme lämpimät kaakot kahviossa ja kotiin tullessamme menimme lämpimään saunaan kynttilän valossa. Taianomainen tunnelma ja mieleenpainuva päivä. Ei tarvitse olla mitään kovinkaan erikoista että päivästä saa romanttisen. Ystävänpäivä 2014<3"

Tanja Laukaalta

Kuvat: Anja Pulliainen, Pirjo Itävaara, Janina Virtanen, Matti Myllyniemi

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat